Stringai kenkia sveikatai

 (77)
Aš be jų sunkiai įsivaizduoju savo gyvenimą, ypač vasarą, kai dėviu baltas linines kelnes ar aptemptą vakarinę suknelę.
Kelnaitės su juostele reikėtų mūvėti kuo rečiau, ypač vasarą.
Kelnaitės su juostele reikėtų mūvėti kuo rečiau, ypač vasarą.
© Shutterstock nuotr.

Žinoma, išeitis - lazeriu sukirptos šortukų tipo kelnaitės (jos vadinamos bokseriais; tai mano antras mėgiamiausias pasirinkimas), tačiau visiškai atsisakyti stringų...
Būčiau ramiai gyvenusi dar 100 metų, tačiau po vizito pas ginekologę visai susipainiojau. Ji paklausė, ar dėviu stringus. Nes, pasirodo, jie kažkaip susiję su mano ginekologinėmis problemomis (apie jas - kitą kartą).

Taigi, kaip supratau iš gydytojos monologo, mano mėgstamoms kelnaitėms greičiausiai atėjo galas.
Pirma
, anot gydytojos, nuolat dėvint stringus, galima pasigauti šlapimo takų infekciją, taip pat gali dirginti makštį, sukelti uždegimą. Tokios kelnaitės dažnai gaminamos iš sintetino audinio, o jis nepraleidžia drėgmės. Tokia terpė sudaro kuo puikiausias sąlygas veistis kenksmingoms bakterijoms.
Antra, nešiojant stringus, bakterijos dar labiau plinta - juk kelnaičių juostelė, moteriai judant, slankioja, todėl bakterijos iš tiesiosios žarnos gali patekti į makštį.
Trečia, nuolat dėvint stringus, švelni kūno oda yra dirginama, gali atrirasti paraudimų.

Taigi juos reikėtų mautis kaip galima rečiau. Ir gydytoja dar pridėjo atmintinę, kad jeigu jau labai norėsiu jais pasipuošti, turėsiu laikytis tam tikrų sąlygų:
- nedėvėti karštą  dieną ir kai oras itin drėgnas;
- rinktis kelnaites su juostele, pagamintas tik iš natūralių medžiagų - medvilnės bei šilko. Jos puikiai praleidžia drėgmę, oda gali kvėpuoti;
- rinktis tinkamo dydžio kelnaites. Nepirkti per siaurų, veržiančių stringų, kad ir kokie gražūs būtų. Ne rodiklis ir tai, kad jų labai noriu ir jie vieninteliai belikę;
- nedėvėti jų visą dieną. Kai tik įmanoma, turiu pakeisti juos klasikinėmis kelnaitėmis;
- jei dėviu sintetines kelnaites, būtų gerai, kad naudočiau įklotus ir kuo dažniau juos keisčiau.

Teks dabar paįvairinti gyvenimą iš to, kas man patinka. Na, kokio tipo kelnaitės:
bikinis
- trikampio formos kelnaitės, kurios itin giliai iškirptos ties klubais;
bokseriai
- kelnaitės-šortukai, sėkmingai radusios vietą moters spintoje, nors juos nešioti pradėjo vyrai. Šortukai itin patogūs, ypač po laisvais, neprigludusiais drabužiais;
tanga
- kelnaitės, sukurtos specialiai dėvėti po suknele su giliu skeltu šone, tai pat po kelnėmis ar sijonu, pažemintu liemeniu. Tangos kelnaitės yra giliai iškirptos, klubų srityje yra tik juostelė, arba guma.

Kai paskambino Nielsas ir papasakojau jam, kokių bėdų turiu, jis pasakė, jog stringai jam visada kėlė įtarimą. Be to, jam atrodo, kad labai nepatogios tokios kelnaitės, nes nuolat lenda į užpakalį. Ilgai aiškinau, kad niekas ten nelenda, viskas ten būna čikipiki, tačiau jis nė girdėti nenorėjo. Pamaniau, kad iškrėsiu pokštą - padovanosiu jam stringus, kai atskris kitą savaitgąlį...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (7)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (2)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (26)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".

Užtepėlės vieno kąsnio sumuštinukams, kurios visuomet sulaukia didelio pasisekimo

Gardi, ką tik iškepta ir dar garuojanti duona bei naminės užtepėlės, nenuviliantis derinys, tinkamas tiek paprastam šeimos vakarui, tiek pavaišinti netikėtai į svečius užsukusius svečius.

Silkė pataluose kitaip: šį receptą būtinai išsaugokite artėjančioms žiemos šventėms (38)

Be „Silkės pataluose“ neįsivaizduojamos nė vienos žiemos šventės. Todėl mes siūlome šio patiekalo gerbėjus nudžiuginti dar gardesniu receptu - tikrai nenusivilsite! Toks „Silkės pataluose“ variantas patiko absoliučiai visiems, kurie tik bandė šį užkandį! Be to, ją ne tik lengva paruošti. Patiekalas atrodo labai stilingai.

Skaniausias mėsos pyragas su ypatingai puriu užklotu – niekada neatsivalgysite (18)

Mėsos ir bulvių derinio mėgėjai neretai pritrūksta idėjų, kokį dar patiekalą galima pagaminti iš šių pagrindinių dviejų ingredientų. Tai štai, mėsos pyragas su ypatingu užklotu pavergs jus nuo pirmojo kąsnio.

Greitas obuolių pyragas: tikras gardumėlis! (3)

Šio itin greitai paruošiamo gardaus pyrago receptą galite tobulinti iki išprotėjimo. Pavyzdžiui, į tešlą įmaišykite migdolų drožlių arba išmirkytų razinų.

Štai kaip reikia gaminti bet kokią mėsą: slapti ingredientai dieviškam patiekalui (4)

Išsirinkti gerą mėsos gabalą yra tikras menas: reikia anksti ryte ateiti į turgų, rasti pažįstamą mėsininką, įsižiūrėti, neskubant įsiuostyti...

Grikiai su kefyru – taip paprasta atsikratyti 4 kg dar nebuvo! (25)

Grikiai ir kefyras yra naudingi dietiniai produktai, kurie gali padėti lengvai atsikratyti nereikalingo viršsvorio, išvalyti organizmą nuo toksinų, pagerinti virškinimą.