Škotiški kiaušiniai su vištiena

 (6)
Tas atgimimo jausmas! Ar tai nenuostabu laukti tų Velykų akimirkų? Būti gyvu, judėti, galėti įkvėpti tyro oro, pajusti nosį kutenančias žiedadulkes ir čiaudėti... Ne nelinkiu alergijų...
© Asmeninio archyvo nuotr.

Linkiu pajusti tą atgimimą, ir atgimti patiems, pajusti, kad tiek daug, slengu tariant, KAIFO aplink, kad taip vis tik gera gyventi, kad taip gera, jog dar vieną pavasarį įsileidžiame į širdis ir sielas!

Receptas kaip tik laiku. Škotiškieji kiaušiniai. Puikus patiekalas tiek šiltas, tiek šaltas, tiek į darbą, tiek į kelionę. Įprasti škotiškieji kiaušiniai voliojami miltuose ar džiūvėsiuose bei kepami/verdami aliejuje. Šis variantas lengvesnis - orkaitė bus jūsų draugė.

Reikės:
4 kietai virtų kiaušinių,
300 gramų virtos/keptos vištienos mėsos,
1 puodelio špinatų lapų,
1 nevirto kiaušinio,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
druskos,
džiovintų petražolių ir krapų.

Gaminimas. Maisto smulkintuvu sumalkite mėsą. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatų lapus, žalią kiaušinį ir prieskonius.
Viską gerai išminkykite ir padalinkite masę į keturias lygias dalis.
Iš vienos masės dalies suformuokite plokščią blynelį, ant jo uždėkite virtą kiaušinį ir blyneliu uždenkite kiaušinį, t.y. formuokite mėsą aplink kiaušinį. Voliokite tarp rankų tol, kol visur mėsytė sulips ir nebus įtrūkimų. Taip padarykite su visa mėsa ir virtais kiaušiniais.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi. Dėkite kiaušinius ant kepimo formos ir kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai pradės ruduoti.

Tiekite iš karto su šviežiomis salotomis. Nesuvalgytus kiaušinius laikykite šaldytuve, tai bus puikus užkandis dienos metu. Pašildykite kiaušinius orkaitėje arba keptuvėje po dangčiu.

Recepto autorė: http://keistaipaprasta.blogspot.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.