Skanumynai, kurie PAKEIS SALDYMYNUS! Nustebsite, kiek kalorijų galima sutaupyti!

Daugelis žmonių dažnai nesusimąsto, kiek daug kalorijų yra net ir mažame gabalėlyje mėgstamo deserto. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį sūrio pyrago, norint sudeginti kalorijas, reikėtų daugiau nei valandą intensyviai plušėti sporto salėje.
Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Shutterstock nuotr.

Tačiau kartais net ir žinant, kokie kaloringi yra mūsų mėgiami desertai, atsispirti norui pasmaližiauti būna labai sunku. Todėl siūlome TOP5 skanius, tačiau mažai kaloringus desertus.

1. Saldainiai su datulėmis

Energetinė vertė - 127 kcal/100 g.
Įprasto šokoladinio saldainio energetinė vertė - 332 kcal/100 g.
Sumažinama- 205 kcal

Ingredientai:

55 g. prinokusio avokado
8 g. džiovintų datulių
4 g. kakavos miltelių
10 g. kokoso drožlių

Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Vandenyje išmirkytas datules ir avokadą supjaustyti ir pertrinti elektriniu trintuvu. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus, apibarstyti kokoso drožlėmis ir kakavos milteliais. Prieš pateikiant -saldainius atvėsinti.

2. Sausainiai su džiovintais vaisiais

Energetinė vertė - 270 kcal/100 g.
Įprasto vanilinio sausainio energetinė vertė - 432 kcal/ 100 g.
Sumažinama -162 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės persijotų rupių miltų su kepimo milteliais
1/4 stiklinės rudojo cukraus
3 šaukštai džiovintų vaisių Arimex
1 šaukštas sukapotų imbierų
3 kiaušinių baltymai
1/3 stiklinės pieno
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sausainiai su džiovintais vaisiais
Sausainiai su džiovintais vaisiais
© Scanpix

Paruošimo būdas:

Dubenyje gerai išmaišyti miltus, cukrų, susmulkintus džiovintus vaisius ir imbierą. Į šią masę įmaišyti kiaušinių baltymus, pieną ir aliejų. Gautą masę semti šaukštu ir dėti į išteptą svietu kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

3. Pyragaičiai su sezamais

Energetinė vertė - 130 kcal/ 100 g.
Įprasto varškės pyrago energetinė vertė - 245 kcal/ 100 g.
Sumažinama - 115 kcal

Ingredientai:

1 stiklinė paskrudintų sezamų
170 g. sviesto
1/2 stiklinės medaus
4 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė kokoso drožlių
1 išplaktas kiaušinis

Sezamų sausainiai su razinomis
Sezamų sausainiai su razinomis
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Puode ištirpinti sviestą su medumi, tuomet į masę supilti avižinius dribsnius, sezamus, kokosus ir kiaušinius. Gerai išmaišytą mišinį suformuoti ir iškloti kepimo skardoje ir kepti apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinus supjaustyti ir skanauti.

4. Avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis

Energetinė vertė - 411 kcal/100 g.
Įprasto kakavinio batonėlio energetinė vertė - 510kcal/100 g.
Sumažinama - 101 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės avižinių arba penkių grūdų dribsnių
1/4 stiklinės " kokoso drožlių
15 gr. sviesto
1/4 stiklinės migdolų
110 ml. agavų sirupo
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
1 valgomasis šaukštas vandens

Avižinių dribsnių batonėliai
Avižinių dribsnių batonėliai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimos būdas:

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Ant silpnos ugnies pakaitinti agavų sirupą, sviestą ir vandenį, kol pradės kilti burbuliukai. Į šį mišinį supilti pakepintus sausus produktus. Karštą masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir palaukti 10 min. kol sustings, tuomet pjaustyti batonėlius.

5. Saldainiai iš avižų

Energetinė vertė - 313 kcal/100 g.
Įprasto karamelinio saldainio energetinė vertė - 516 kcal/100 g.
Sumažinama - 203 kcal

Ingredientai:

1/2 puodelio datulių
1 puodelis pilno grūdo avižų dribsnių
1/2 puodelio razinų
2 a.š. riešutų sviesto
1 a.š. vanilės
1/2 a.š. cinamono

kokoso drožlių

Avižinių dribsnių saldainiai
Avižinių dribsnių saldainiai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimo būdas:

Maišytuve gerai išmaišyti avižas su žiubsneliu druskos, tuomet supilti likusius produktus į maišytuvą, įpilti šiek tiek vandens ir smulkinti tol kol pasidarys lipni masė. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse.

Išbandžius šiuos receptus, tikrai nesunku suprasti, jog nėra padėties, be išeities. Net ir tiems, kurie maitinasi sveikai bei vengia kaloringų desertų, galima rasti alternatyvų. Tačiau jeigu laiko gaminti pritrūksta, geriausia rinktis ne saujelę saldainių, bet džiovintų vaisių, kurie turi daug mažiau kalorijų ir padeda organizmą aprūpinti svarbiausiais mikroelementais ir vitaminais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Šis ypatingas bulvių plokštainis – kiekvieno vyro svajonė (3)

Bulves mano vyras galėtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Todėl šių daržovių mūsų namuose niekada nestinga. Kartais pritrūksta tik idėjų, kaip jas įdomiai patiekti.

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui (3)

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (13)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (24)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (1)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.

Traškios vištienos vyšnaitės – pavyks net virtuvės naujokui (7)

Esu didelė kinų virtuvės gerbėja. Prisipažinsiu, ne visi receptai pasiseka iš pirmo karto. Ne visi pavyksta ir iš antrojo. Tik ne šis traškios vištienos patiekalas - jis lengvai įveikiamas net ir virtuvės naujokui.

Pyragas iš cukinijos – jei jo nebandėte, nežinote, ką praradote!

Pyragus su moliūgais mėgstame visi. O pyragus su cukinija? Neragavote? Tikrai be reikalo, nes ši daržovė kepiniui suteikia išskirtinį skonį!

Patys skaniausi: šilkiniai bulvių zrazai su netikėtu įdaru (12)

Bulviniai zrazai yra labai paprastas, tačiau be galo gardus patiekalas. Šis patiekalas išskirtinis savo įdaru.