Skanumynai, kurie PAKEIS SALDYMYNUS! Nustebsite, kiek kalorijų galima sutaupyti!

Daugelis žmonių dažnai nesusimąsto, kiek daug kalorijų yra net ir mažame gabalėlyje mėgstamo deserto. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį sūrio pyrago, norint sudeginti kalorijas, reikėtų daugiau nei valandą intensyviai plušėti sporto salėje.
Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Shutterstock nuotr.

Tačiau kartais net ir žinant, kokie kaloringi yra mūsų mėgiami desertai, atsispirti norui pasmaližiauti būna labai sunku. Todėl siūlome TOP5 skanius, tačiau mažai kaloringus desertus.

1. Saldainiai su datulėmis

Energetinė vertė - 127 kcal/100 g.
Įprasto šokoladinio saldainio energetinė vertė - 332 kcal/100 g.
Sumažinama- 205 kcal

Ingredientai:

55 g. prinokusio avokado
8 g. džiovintų datulių
4 g. kakavos miltelių
10 g. kokoso drožlių

Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Vandenyje išmirkytas datules ir avokadą supjaustyti ir pertrinti elektriniu trintuvu. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus, apibarstyti kokoso drožlėmis ir kakavos milteliais. Prieš pateikiant -saldainius atvėsinti.

2. Sausainiai su džiovintais vaisiais

Energetinė vertė - 270 kcal/100 g.
Įprasto vanilinio sausainio energetinė vertė - 432 kcal/ 100 g.
Sumažinama -162 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės persijotų rupių miltų su kepimo milteliais
1/4 stiklinės rudojo cukraus
3 šaukštai džiovintų vaisių Arimex
1 šaukštas sukapotų imbierų
3 kiaušinių baltymai
1/3 stiklinės pieno
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sausainiai su džiovintais vaisiais
Sausainiai su džiovintais vaisiais
© Scanpix

Paruošimo būdas:

Dubenyje gerai išmaišyti miltus, cukrų, susmulkintus džiovintus vaisius ir imbierą. Į šią masę įmaišyti kiaušinių baltymus, pieną ir aliejų. Gautą masę semti šaukštu ir dėti į išteptą svietu kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

3. Pyragaičiai su sezamais

Energetinė vertė - 130 kcal/ 100 g.
Įprasto varškės pyrago energetinė vertė - 245 kcal/ 100 g.
Sumažinama - 115 kcal

Ingredientai:

1 stiklinė paskrudintų sezamų
170 g. sviesto
1/2 stiklinės medaus
4 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė kokoso drožlių
1 išplaktas kiaušinis

Sezamų sausainiai su razinomis
Sezamų sausainiai su razinomis
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Puode ištirpinti sviestą su medumi, tuomet į masę supilti avižinius dribsnius, sezamus, kokosus ir kiaušinius. Gerai išmaišytą mišinį suformuoti ir iškloti kepimo skardoje ir kepti apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinus supjaustyti ir skanauti.

4. Avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis

Energetinė vertė - 411 kcal/100 g.
Įprasto kakavinio batonėlio energetinė vertė - 510kcal/100 g.
Sumažinama - 101 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės avižinių arba penkių grūdų dribsnių
1/4 stiklinės " kokoso drožlių
15 gr. sviesto
1/4 stiklinės migdolų
110 ml. agavų sirupo
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
1 valgomasis šaukštas vandens

Avižinių dribsnių batonėliai
Avižinių dribsnių batonėliai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimos būdas:

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Ant silpnos ugnies pakaitinti agavų sirupą, sviestą ir vandenį, kol pradės kilti burbuliukai. Į šį mišinį supilti pakepintus sausus produktus. Karštą masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir palaukti 10 min. kol sustings, tuomet pjaustyti batonėlius.

5. Saldainiai iš avižų

Energetinė vertė - 313 kcal/100 g.
Įprasto karamelinio saldainio energetinė vertė - 516 kcal/100 g.
Sumažinama - 203 kcal

Ingredientai:

1/2 puodelio datulių
1 puodelis pilno grūdo avižų dribsnių
1/2 puodelio razinų
2 a.š. riešutų sviesto
1 a.š. vanilės
1/2 a.š. cinamono

kokoso drožlių

Avižinių dribsnių saldainiai
Avižinių dribsnių saldainiai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimo būdas:

Maišytuve gerai išmaišyti avižas su žiubsneliu druskos, tuomet supilti likusius produktus į maišytuvą, įpilti šiek tiek vandens ir smulkinti tol kol pasidarys lipni masė. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse.

Išbandžius šiuos receptus, tikrai nesunku suprasti, jog nėra padėties, be išeities. Net ir tiems, kurie maitinasi sveikai bei vengia kaloringų desertų, galima rasti alternatyvų. Tačiau jeigu laiko gaminti pritrūksta, geriausia rinktis ne saujelę saldainių, bet džiovintų vaisių, kurie turi daug mažiau kalorijų ir padeda organizmą aprūpinti svarbiausiais mikroelementais ir vitaminais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Pačių skaniausių žemaičių blynų paslaptis (1)

Tokie purūs ir skanūs žemaičių blynai gali būti tik žinant ypatingą gaminimo receptą. Jei norite nustebinti savo šeimą, išbandykite kitokį patiekalo gaminimo būdą.

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (7)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!

Kaip išvirti tobulą avižinę košę: jei taip nebandėte, daug praradote (6)

„Avižinis sapnas“ - taip vadinasi avižinė košė, kurią rekomenduoja subalansuotos mitybos specialistas Artur Swan.

Šie purūs keksiukai – burnoje tirpstanti pagunda (6)

Jei norite pamaloninti savo mylimąjį, padėkoti savo draugei ar už žygdarbį apdovanoti vaiką, tuomet būtinai turite iškepti jiems šių keksiukų. Tai - burnoje tirpstanti pagunda.

Tai tik iš pirmo žvilgsnio – neišvaizdi geltona košė. Žiemą už ją mums dėkosi! (21)

Kam nepatinka šaltą žiemos vakarą atsidaryti uogienės stiklainį ir pasinerti į vasaros skonius bei kvapus.