Skanumynai, kurie PAKEIS SALDYMYNUS! Nustebsite, kiek kalorijų galima sutaupyti!

Daugelis žmonių dažnai nesusimąsto, kiek daug kalorijų yra net ir mažame gabalėlyje mėgstamo deserto. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį sūrio pyrago, norint sudeginti kalorijas, reikėtų daugiau nei valandą intensyviai plušėti sporto salėje.
Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Shutterstock nuotr.

Tačiau kartais net ir žinant, kokie kaloringi yra mūsų mėgiami desertai, atsispirti norui pasmaližiauti būna labai sunku. Todėl siūlome TOP5 skanius, tačiau mažai kaloringus desertus.

1. Saldainiai su datulėmis

Energetinė vertė - 127 kcal/100 g.
Įprasto šokoladinio saldainio energetinė vertė - 332 kcal/100 g.
Sumažinama- 205 kcal

Ingredientai:

55 g. prinokusio avokado
8 g. džiovintų datulių
4 g. kakavos miltelių
10 g. kokoso drožlių

Skanumynai, kurie <strong>PAKEIS SALDYMYNUS!</strong> Nustebsite, kiek <span style="color: #ff4040;">kalorijų galima sutaupyti!</span>
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Vandenyje išmirkytas datules ir avokadą supjaustyti ir pertrinti elektriniu trintuvu. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus, apibarstyti kokoso drožlėmis ir kakavos milteliais. Prieš pateikiant -saldainius atvėsinti.

2. Sausainiai su džiovintais vaisiais

Energetinė vertė - 270 kcal/100 g.
Įprasto vanilinio sausainio energetinė vertė - 432 kcal/ 100 g.
Sumažinama -162 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės persijotų rupių miltų su kepimo milteliais
1/4 stiklinės rudojo cukraus
3 šaukštai džiovintų vaisių Arimex
1 šaukštas sukapotų imbierų
3 kiaušinių baltymai
1/3 stiklinės pieno
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Sausainiai su džiovintais vaisiais
Sausainiai su džiovintais vaisiais
© Scanpix

Paruošimo būdas:

Dubenyje gerai išmaišyti miltus, cukrų, susmulkintus džiovintus vaisius ir imbierą. Į šią masę įmaišyti kiaušinių baltymus, pieną ir aliejų. Gautą masę semti šaukštu ir dėti į išteptą svietu kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

3. Pyragaičiai su sezamais

Energetinė vertė - 130 kcal/ 100 g.
Įprasto varškės pyrago energetinė vertė - 245 kcal/ 100 g.
Sumažinama - 115 kcal

Ingredientai:

1 stiklinė paskrudintų sezamų
170 g. sviesto
1/2 stiklinės medaus
4 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinė kokoso drožlių
1 išplaktas kiaušinis

Sezamų sausainiai su razinomis
Sezamų sausainiai su razinomis
© Fotolia nuotr.

Paruošimo būdas:

Puode ištirpinti sviestą su medumi, tuomet į masę supilti avižinius dribsnius, sezamus, kokosus ir kiaušinius. Gerai išmaišytą mišinį suformuoti ir iškloti kepimo skardoje ir kepti apie 15 min., kol gražiai pagels. Atvėsinus supjaustyti ir skanauti.

4. Avižinių dribsnių batonėliai su riešutais ir spanguolėmis

Energetinė vertė - 411 kcal/100 g.
Įprasto kakavinio batonėlio energetinė vertė - 510kcal/100 g.
Sumažinama - 101 kcal

Ingredientai:

1 stiklinės avižinių arba penkių grūdų dribsnių
1/4 stiklinės " kokoso drožlių
15 gr. sviesto
1/4 stiklinės migdolų
110 ml. agavų sirupo
1/4 stiklinės džiovintų spanguolių
1 valgomasis šaukštas vandens

Avižinių dribsnių batonėliai
Avižinių dribsnių batonėliai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimos būdas:

Avižinius dribsnius, kokoso drožles, kapotus migdolus ir džiovintas spanguoles pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus. Ant silpnos ugnies pakaitinti agavų sirupą, sviestą ir vandenį, kol pradės kilti burbuliukai. Į šį mišinį supilti pakepintus sausus produktus. Karštą masę paskirstyti ant kepimo popieriaus ir palaukti 10 min. kol sustings, tuomet pjaustyti batonėlius.

5. Saldainiai iš avižų

Energetinė vertė - 313 kcal/100 g.
Įprasto karamelinio saldainio energetinė vertė - 516 kcal/100 g.
Sumažinama - 203 kcal

Ingredientai:

1/2 puodelio datulių
1 puodelis pilno grūdo avižų dribsnių
1/2 puodelio razinų
2 a.š. riešutų sviesto
1 a.š. vanilės
1/2 a.š. cinamono

kokoso drožlių

Avižinių dribsnių saldainiai
Avižinių dribsnių saldainiai
© Shutterstock nuotr.

Paruošimo būdas:

Maišytuve gerai išmaišyti avižas su žiubsneliu druskos, tuomet supilti likusius produktus į maišytuvą, įpilti šiek tiek vandens ir smulkinti tol kol pasidarys lipni masė. Iš gautos masės suformuoti rutuliukus ir apvolioti kokoso drožlėse.

Išbandžius šiuos receptus, tikrai nesunku suprasti, jog nėra padėties, be išeities. Net ir tiems, kurie maitinasi sveikai bei vengia kaloringų desertų, galima rasti alternatyvų. Tačiau jeigu laiko gaminti pritrūksta, geriausia rinktis ne saujelę saldainių, bet džiovintų vaisių, kurie turi daug mažiau kalorijų ir padeda organizmą aprūpinti svarbiausiais mikroelementais ir vitaminais.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Kiekvieną dieną mes valgome nuodus: kaip atskirti genetiškai modifikuotus pomidorus

Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) invazija į maistą vis labiau plinta. Kai kurios šalys bando apsisaugoti nuo genetiškai modifikuotų kultūrų įvedant specialų ženklinimą ant produktų. Tačiau toli gražu ne visi maisto produktai yra tikrinami.

Nekaisk prie viryklės: gaivus ir sultingas braškių tortas, kurio nereikia kepti (1)

Braškės ir grietinėlė - kas gali būti tobuliau už šią kombinaciją? Sultingas ir palaimingai skanus tortas yra pats gaiviausias šios vasaros desertas!

Purios spurgos vos iš 2 ingredientų!

Tik 2 paprasti ingredientai - ir purios spurgos garuos ant jūsų stalo! Man patinka ragauti jas su medumi, braškėmis ar glazūra. Kartais tikrai galite save palepinti!

Arbūzo tortas – už tokį gaivų desertą jums dėkos dar ilgai

Artėja vakarėlis, o apsunkinti savęs desertais nenorite? Tuomet siūlome išbandyti arbūzo tortą. Tai išties netradicinis, tačiau itin gardus desertas!

Ji pripildė kiaušinių dėžutę šio mišinio ir negalėjo patikėti, kad bus taip skanu! (5)

Saldėsiai iš sezamo yra tradicinis Indijos desertas. Gaminti juos labai paprasta, o skonį sunku nupasakoti žodžiais. Pasinerkite į viliojantį Rytų pasaulį: kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje!

Užtenka vos vieno ingrediento, ir agurkinė taps skaniausia šaltsriube, kokią tik valgėte (6)

Šiltuoju metų laiku norisi gaivių patiekalų. Tačiau šaltibarščiai septynis kartus per savaitę mano šeimai tikrai pabosta. Todėl gerai, kad turiu šį gaivios agurkinės receptą, kuriuo mielai dalinuosi su jumis!

Naminis Tarchuno limonadas – be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių

Jei jau gerti limonadą, tai tik be dažiklių ir skonio ar kvapo stipriklių. Geriausia gaiviuosius gėrimus gaminti namuose. Vienas mano mėgstamiausių - naminis „Tarchuno“ limonadas, kuris primena vaikystę.

Balandėliai ant laužo: taip gardžiai paruošto patiekalo jūs dar neragavote! (19)

Ant laužo paprastai čirškiname šašlykus, dešreles, vištienos kulšeles. Kartais - daržoves, vaisius ar zefyrus. Bet ar kada bandėte gamtoje išsikepti balandėlių?

Šašlykus keičia desertas – niekada negalvojome, kad tai galima kepti ant laužo!

Iškylaujate gamtoje, o po sočių šašlykų taip norisi gaivaus deserto? Siūlome jums ant laužo išsikepti tokį desertą, kokio tikrai nesitikėjote kada nors gaminti.

Kai pabosta cepelinai... Vos pora tokių spurgų, ir sotus bus alkaniausias vyras!

Karštą vasaros popietė ir cepelinai sunkiai dera. Norisi ko nors sotaus, tačiau lengvesnio. Pasirodo italai turi cepelino formos „apelsinus“ arba arancini. Tai – tradicinis Sicilijos virtuvės patiekalas. Tokiems kukuliukams iškepti reikia daug kantrybės ir pasiruošimo, tačiau skonis atperka visas virtuvėje praleistas valandas.

Geriausias vasaros gėrimas: ir troškulį malšina, ir padeda numesti svorio (27)

Siūlome jums laiko patikrintą gėrimo receptą, kuris ne tik numalsins troškulį, bet ir ištirpins jūsų kilogramus.

Daržovių kugelis: tikras gardumėlis ir jokių nereikalingų kalorijų (4)

Kugelis – lietuvių ypatingai pamėgtas patiekalas, atkeliavęs iš žydiškos virtuvės. Rekomenduojame išbandyti daržovių kugelį, kuris, neabejoju, taps atradimu daugeliui.

Joninių grilio šedevrai: nuo sočių kepsnių iki spontaniškų desertų

Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.

12 būdų paruošti bulves: paprasta ir nepaprastai skanu! (6)

Bulvė yra tobula daržovė, kurią dievina daugelis lietuvių. Vidutinėje 150 gramų bulvėje yra tik 110 kalorijų, jokių riebalų ir šiek tiek natrio, todėl bulvės gali būti puikus dietinis maistas. Pateikiame jums kelis variantus, kaip gardžiai ir nekaloringai paruošti bulves bei paįvairinti virtuvės kasdienybę.

Vos 20 minučių, kad Joninių nakties smaližiai liktų ypač patenkinti

Artėjant pačiai šviesiausiai metų šventei – Joninėms – siūlome vakaro kaltininkus – Jums artimus Jonus bei Janinas – pasveikinti ne tik žodžiais, bet ir netikėtu dėmesiu.