PIETŪS. Tagliatelle su voveraitėmis

Makaronai iš mano valgiaraščio dingti negali. Aš juos dievinu!
© Shutterstock nuotr.

Kodėl? Nes juos lengva paruošti, o vis kitokį skonį galima pasiekti, maišant su įvairiais priedais - daržovių, jūros gėrybių, mėsos, grybų. Šįkart siūlau suplotus makaronus (Tagliatelle) su voveraitėmis.

Reikės:
250-300 g Tagliatelle makaronų,
300 g šviežių voveraičių,
100 ml grietinėlės (20 proc. riebumo),
70 g virtos rūkytos vištos krūtinėlės,
1 nedidelio svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 kuokštelio petražolių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas.
Voveraites gerai nuplaukite ir palikite mirkti puode, kad atsikratytumėte jose likusių nešvarumų. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, apkepinkite alyvuogių aliejaus (1 šaukštas) ir sviesto mišinyje, kol jie taps skaidrūs. Dar pridėkite supjaustytą krūtinėlę (aš gaminu be jos, nes mėsos nevalgau ) ir 3-4 minutes kepinkite ant nedidelės ugnies.

Nupilkite nuo voveraičių vandenį ir dar kartą jas perplaukite. Stambius grybus perpjaukite per pusę, o smulkius palikite nepjaustytus. Į keptuvę, kur pačirškinote svogūną ir vištos krūtinėlę, sudėkite voveraites ir 10 minučių kepkite ant nedidelės ugnies, kol grybai bus beveik paruošti. Pasūdykite ir pabarstykite pipirais, supilkite grietinėlę ir apie 2-3 minutes troškinkite, kol šiek tiek išgaruos grietinėlė. 

O kol troškinsis voveraitės, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal ant pakuotės esančias instrukcijas. Išvirusius makaronus supilkite į kiaurasamtį.

Petražolių lapus susmulkinkite, suberkite juos ant grybų, pamaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies.

Paruoštus makaronus aplaistykite alyvuogių aliejumi (1 šaukštas) ir kruopščiai sumaišykite su grybų padažu. Nedelsdamos patiekite. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.