Lieknėkite sveikai: NAMINIS JOGURTAS, kurio receptas visada pasiteisina!

 (5)
Maisto parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo įvairiausių rūšių jogurtų. Tačiau daugelis jų pagaminti iš pieno miltelių ir „prisotinti“ įvairiausių skonio bei kvapo stipriklių, priedų.
<span style="color: #ff4040;">Lieknėkite sveikai:</span> <strong>NAMINIS JOGURTAS</strong>, kurio receptas visada pasiteisina!
© Shutterstock nuotr.

Jei į savo dietos meniu esate įtraukusi jogurtą, rekomenduojame jums rinktis sveiką produktą.

Siūlome jums namuose pačioms pasigaminti natūralų ir sveiką jogurtą, kaip reklamose mėgsta akcentuoti: „Be jokių E“!

Jums nereikės jokių ypatingų prietaisų ir ingredientų. Be to, naminis jogurtas bus ne tik daug sveikesnis ir skanesnis, bet ir pigesnis už tą, kurį perkate parduotuvėse.

Ingredientai:

1 litras pieno
100 ml arba vieno indelio natūralaus jogurto
cukraus (jei pageidaujate).

Naminis jogurtas
Naminis jogurtas
© Shutterstock nuotr.


Gaminimas:

Užvirinkite pieną ir atvėsinkite iki 35-40 laipsnių temperatūros. Įberkite šiek tiek cukraus, sudėkite natūralų jogurtą ir viską gerai išmaišykite.

Jogurtą laikykite keramikiniame inde su dangčiu arba termose. Ir šiltai laikykite apie 7-12 valandų.

Toks natūralus jogurtas šaldytuve nesuges beveik savaitę! Primename, kad stiklinė lieso jogurto be jokių priedų turi apie 80 kalorijų.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Skanios

Pačių skaniausių žemaičių blynų paslaptis (5)

Tokie purūs ir skanūs žemaičių blynai gali būti tik žinant ypatingą gaminimo receptą. Jei norite nustebinti savo šeimą, išbandykite kitokį patiekalo gaminimo būdą.

Gardžiausios įdarytos cukinijos: skonis kaip balandėlių

„Tiesiog dievinu įdarytas cukinijas. Jų skonis kaip balandėlių“, - sako savo receptu su 5braškėmis pasidalinusi skaitytoja Regina.

Praturtintas „tinginys“ – jo norisi dar ir dar! (20)

Mūsų skaitytoja Loreta siūlo išbandyti praturtintą „Tinginio“ pyragą, kuris užburs skoniu. Šio deserto nereikia kepti. Jį paruošti yra nepaprastai paprasta, todėl pasigaminti jį gali kiekvienas.

Gardus desertas iš kefyro: besilaikantiems dietos, bet norintiems pasmaguriauti (8)

Šį receptą mums rekomendavo mūsų skaitytoja Rima. Kefyro desertą ji siūlo išbandyti toms, kurios nori pasmaguriauti, bet negali, nes prižiūri savo kūno linijas.

Populiarėja alkoholiniai kokteiliai, kuriems ingredientų tenka ieškoti darže

Kiekviena moteris galėtų daug papasakoti apie prieskonines žoleles sriuboje ir salotose, bet ne kažin ką – apie žoleles alkoholiniuose kokteiliuose. Ši sritis mums kol kas vis dar menkai pažįstama. Tačiau ar ne metas ištaisyti šią žinių spragą?

Šokoladinis obuolių pyragas, kurio skonis nustelbs visus iki tol ragautus!

Obuolių pyrago receptų yra turbūt daugiau nei abėcėlėje raidžių. Kiekviena save gerbianti šeimininkė žino įdomų ir neįprastą būdą, kaip iš obuolių ir miltų iškepti pyragą, kuris nustelbs visus savo skoniu.

Baklažanai kaip grybai – gardesnio ir paprastesnio recepto nesu girdėjusi! (2)

Šį receptą sužinojau iš savo kaimynės, kuri kartą pasikvietė mane į svečius ir pavaišino nuostabaus skonio baklažanais, kurie priminė grybus. Kai ji pasakė man receptą, grįžusi namo nedelsiant tai pasigaminau pati!

Spiralinis pyragas su pasakiška paslaptimi

Skanu, greita ir paprasta - taip galima apibūdinti pyragaičius ar pyragus iš sluoksniuotos tešlos. Pabandykite išsikepti spiralinį pyragą su paslaptimi!

Neįmanoma atsispirti: marinuoti obuoliai (su kopūstais, šermukšniais ar medumi)

Marinuoti obuoliai gali būti su įvairiausiais produktais ir prieskoniais, žolelėmis, medumi, cukrumi, garstyčiomis, levandomis, mėtomis, baziliku, vyšnių ir serbentų lapais. Jums atrinkau pačius skaniausius marinato receptus. Išbandykite ir jūs - neįmanoma atsispirti.

Nepaprastas obuolių pyragas – tobulai pavyks net virtuvės naujokui (1)

Šis obuolių pyrago receptas gaminamas labai paprastai, tačiau jo skonis - nepaprastas! Vos kelios minutės pastangų, ir po pusvalandžio ant stalo garuos sultingas ir kvapnus desertas!

4 gudrybės – ir jūsų omletas virs šedevru. Tokio dar neragavote... (1)

Atrodytų, išsikepti omletą taip paprasta, net mokinys tai sugebėtų. O iš tiesų reikia paisyti kai kurių taisyklių, apie kurias žino nedaugelis, jei norite, kad omletas iš tiesų būtų skanus.

Ši daržovių mišrainė žiemą taps nepakeičiama – skaniausia gardinti sriubas, troškinius, pyragus ir garnyrą (5)

Ši mišrainė žiemą jums atstos visą restorano meniu. Ji tobulai tinka sriuboms, troškiniams, daržovių pyragams ir garnyrui prie mėsos ar žuvies. Mano namuose šis pagardas iš cukinijų, baklažanų, morkų ir obuolių būna nepakeičiamas!

Kaip išvirti tobulą avižinę košę: jei taip nebandėte, daug praradote (6)

„Avižinis sapnas“ - taip vadinasi avižinė košė, kurią rekomenduoja subalansuotos mitybos specialistas Artur Swan.

Šie purūs keksiukai – burnoje tirpstanti pagunda (6)

Jei norite pamaloninti savo mylimąjį, padėkoti savo draugei ar už žygdarbį apdovanoti vaiką, tuomet būtinai turite iškepti jiems šių keksiukų. Tai - burnoje tirpstanti pagunda.

Tai tik iš pirmo žvilgsnio – neišvaizdi geltona košė. Žiemą už ją mums dėkosi! (21)

Kam nepatinka šaltą žiemos vakarą atsidaryti uogienės stiklainį ir pasinerti į vasaros skonius bei kvapus.