Katės sterilizacijos privalumai

 (8)
Liucija savo katę sterilizavo ir džiaugiasi – nebėra jokios baimės, kad ji atsives kačiukų, kurie užkraus rūpestį: o kur juos dėti?
Kastruotiems katinams reikalingas specialus maistas.
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Sterilizuoti (kastruoti) katę (katiną)? - toks klausimas vėliau ar anksčiau vis tiek iškyla keturkojų mylėtojoms. Sterilizacija ar kastracija - operacijos, po kurios katė nebegali susilaukti kačiukų, o katinas - džiaugtis tėvyste. Katėms, beje, gali būti pašalinamos ne tik kiaušidės, bet ir gimda.

Kodėl verta atlikti katei operaciją?

1. Būsite tikros, kad katė neatsives kačiukų.

2. Katė taps ramesnė, nes nebesigamins hormonai, skatinantys morčių ir partnerio paieškas. Ramesnė katė - ramesnis šeimininkės gyvenimas. Katinų agresija bei judrumas, beje, irgi sumažėja.

3. Laiku atlikta katės sterilizacija sumažins riziką susirgti onkologinėmis ligomis.

4. Neišsigąskite - katė priaugs šiek tiek svorio, nebus tokia judri.

5. Katė taps prieraišesnė prie namų, šeimininko. Neretai gyvūnas pamėgsta vieną namų kampą ir būna nebe toks smalsus, judrus.

6. Remiantis statistika, sterilizuoti ir kastruoti gyvūnai gyvena ilgiau nei tie, kuriems tokios operacijos neatliktos.

Kastracija atliekama 7-8 mėnesių katinams, o sterilizacija - 5-6 mėnesių katėms, rašo portalas Woman. Žodžiu, kol gyvūnui sukaks vieneri metai, turėtumėte jį nuvežti pas veterinarą. Prieš tai gyvūnas, žinoma, turi būti paskiepytas nuo parazitų.

Kastruotoms ir sterilizuotoms katėms reikalingas fizinis krūvis (kad nenutuktų) bei specialus subalansuotas maistas. Žaiskite su kate, stiprinkite jos imunitetą bei sveikatą. Pirkite specialų maistą, praturtintą vitaminais E ir C, - jis saugo inkstus bei šlapimtakius, kurie nuo prasto maisto gali užsikimšti. Ypač lepinkite katinus - jų sistema jautresnė.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (9)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".