Juodoji arbata prieš žaliąją arbatą

 (10)
Artėja močiutės gimtadienis. Kadangi ji mėgsta su draugėmis paplepėti prie puodelio arbatos, negalėjau sugalvoti geresnės dovanos.
Puodelyje juodos arbatos yra apie 40-42mg kofeino, o žalios - iki 22mg.
© Shutterstock nuotr.

Praleidau gerą valandą arbatos parduotuvėje kamantinėdama pardavėją - juk nesinori taip sunkiai sutaupytų dienpinigių išleisti katei maiše. O ir dovanoti nesinori bet ko - močiutė yra šviesiausio proto ir geriausios širdies žmogus mūsų kvankų giminėje. Tikiuosi, mano dovana padės tai širdžiai ir toliau plakti muilo operų ir televizijos loterijų ritmu.

Kadangi negalėjau apsispręsti, nupirkau jai ir juodos, ir žalios arbatos. Jau labai jos abi naudingos.

Juodosios arbatos privalumai:

Šis gėrimas veikia kaip puiki profilaktikos priemonė prieš vėžį. Reguliariai vartojama juodoji arba veikia kaip prevencijos įrankis prieš skrandžio, krūties bei gaubtinės žarnos vėžį. Taip pat joje esančios anti-kancerogeninės medžiagos gali padėti kovoti ir su kitomis vėžio formomis.

Juodoji arbata dar žinoma dėl savo savybių naikinti įvairias ligas sukeliančius virusus. Reguliarus jos vartojimas sumažins riziką susirgti plaučių uždegimu, odos infekcijomis ar viduriavimu.

Juodoji arbata taip pat mažina širdies smūgio tikimybę. Juodoji arbata mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir arterijas apsaugo nuo užakimo.

Juodoji arbata kartais vadinama jaunystės eliksyru. Yra sakoma, jog kasdienis jos vartojimas atitolina senėjimo procesą. Nenuostabu, kad arbata yra ir grožio priemonių sudėtyje.

Žaliosios arbatos privalumai:

Žalioji arbata apdovanota atpalaiduojančiomis savybėmis. Ji turi daug didesnį relaksacinį poveikį negu juodoji arbata ir ją rekomenduojama gerti ne rytais, o vakarais.

Daugelis savo dienos neįsivaizduoja be dozės kofeino. Žalioji yra viena iš mažiausiai kofeino turinčių arbatos rūšių. Puodelyje juodos arbatos yra apie 40-42mg kofeino, o žalios - iki 22mg. Taigi, jei norite sumažinti kofeino normą, žalioji arbata yra geriausias pasirinkimas.

Žalioji arbata yra žinoma dėl savo stiprinamųjų savybių. Reguliarus jos vartojimas itin stiprina imuninę sistemą.

Jeigu laikotės dietos, žalioji arbata (žinoma, be cukraus) yra vienas idealiausių gėrimų jūsų racionui. Ji greitina metabolizmą ir taip prisideda prie riebalų deginimo.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.