J. Leonavičiūtė dalinasi patiekalų receptais, kurie per šventes PADEDA NEPRIAUGTI SVORIO

 (13)
Kalėdos visgi nėra metas mažai kaloringiems patiekalų receptams. Bet jei norite kažko, kas neapkrautų jūsų skrandžio, štai keletas sveikesnių receptų.
Apkepta lašiša
Apkepta lašiša
© Santa Maria nuotr.

Orkaitėje skrudintos traškios bulvės

Pavirkite bulves jas sūdytame vandenyje 4 minutes. Nusausinkit ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tada įdėkite jas į įkaitintą orkaitę 230 C 25 minutėm, po to išmaišykite, dar kartą apšlakstykite aliejumi ir dar pakepinkit 25 minutes.

Lašiša su daržovėmis

Lašišą, ar bet kurią kitą žuvį, nekepkite aliejaus pilnoje keptuvėje. Geriausias, sveikiausias variantas - garpuodis. Jei visgi naudosit keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir pusę stiklinės vandens. Kepinkite žuvį iš abiejų pusių tol, kol vanduo išgaruos. Sumažinkite ugnį ir dar paskrudinkite tol, kol susidarys traški plutelė. Prie žuvies patiekite laukinių arba rudų ryžių bei troškintų daržovių pagal savo skonį.

J. Leonavičiūtė dalinasi <span style="color: #ff0000;">patiekalų receptais</span>, kurie per šventes <strong>PADEDA NEPRIAUGTI SVORIO</strong>
© Asmeninio archyvo nuotr.

Silkė su traškiomis morkomis

Silkė turbūt kiekvieno stalo vienas iš pagrindinų akcentų. Rekomenduočiau nepirkti tokios, kuri permirkusi aliejuje. Geriau rinktis tą, kuri parduodama nepjaustyta gabalėliais. Išdarinėkite ją patys, supjaustykite pageidaujamais gabalėliais, sumaišykite su troškintomis pjaustytomis morkomis, svogūnais, burokėliais. Vietoj majonezo naudokite ne tokį riebų padažą. Gardus patiekalas, neapsunkinantis skrandžio.

Grybai su cukinija

Neapsieiname taip pat ir be grybų. Supjaustykite juos pageidaujamais gabalėliais, pakepinkite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus, smulkiai pjaustytu česnaku, troškinta morka, cukinija. Viską sumaišykite ir tepkite ant pilno grūdo paskrudintos duonos.

Labai svarbu nebadauti visos dienos metu, kad atėjus vakarienei nepersivalgytumėt. Prieš valgį išgerkite stiklinę šiltos arbatos.

Jolanta Leonavičiūtė
Jolanta Leonavičiūtė
© G.Janonytės nuotr.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.