Išsaugokite rūbų baltumą

 (6)
Vasara neįsivaizduojama be baltų drabužių – niekas taip, kaip jie nepabrėžia įdegio. Tačiau kaip išsaugoti jų baltumą?
Balti drabužiai - vienas pagrindinių vasaros akcentų.
© Shutterstock nuotr.

Šviesi ilga suknelė, laisvi, banguojantys šortai, aptemptos kelnės su skeltukais, haremo kelnės ar balti džinsai - pagrindiniai šiltajam sezonui skirto garderobo elementai. Tačiau visi jie turi vieną bėda - baltą spalvą, kurią išlaikyti yra labai sunku. Užtenka pernai įsigytas baltas kelnes užsivilkti prie naujos baltos palaidinės, kad suprastum, jog tavo kelnės vargu, ar turi ką nors bendro su baltumu...
Jei norite, kad jūsų dėvimų baltų rūbų spalva išliktų gurgždanti, švari ir pasakiškai ryški, pasinaudokite šiomis keliomis ilgalaikėmis skalbimo gudrybėmis, kurias pati išbandžiau.

Dėmių prevencija. Nedėvėkite savo baltų kelnių ten, kur jos tikrai susidurs su begale nešvarumų, pavyzdžiui, dirbdama lauke. Skalbkite kelnes po kiekvieno dėvėjimo, taip išvengsite tamsių, pilkų dėmių, atsirandančių po kasdienio dėvėjimo.

Vandens kokybė. Kietas vanduo pavers jūsų nuostabiai baltus drabužius niūriai pilkais. Jei jūsų naudojamas vanduo yra kietas, skalbdama galite įpilti minkštiklio, taip neutralizuosite tokio vandens poveikį. Taip pat, vietoj cheminio minkštiklio, į skalbimo mašiną galite įpilti 1/2 puodelio balto acto.

Skubiai išvalykite dėmes. Visada su savimi nešiokitės dėmių valiklį, skirtą bet kokiems kasdieniniams nutikimams, o namuose rinkitės stipresnį dėmių valiklį. Užpilkite dėmių valiklio ant kelnių esančios dėmės ir palikite tiek, kiek yra nurodyta ant valiklio, tuomet išskalbkite kelnes.

Gudrybės. Vietoj įprastų ploviklių, skalbkite baltus drabužius su boraksu, nes įprasti plovikliai gali suteikti baltiems drabužiams gelsvumo.

Negailėkite saulės. Džiovinkite baltas kelnes saulėje, o ne džiovyklėje. Saulės šviesa yra tarsi natūralus baliklis - kitos spalvos nuo saulės blunka, o balta paprasčiausiai tampa baltesne.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (23)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (31)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (8)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (28)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.

Naujametiniam stalui: soti ir gardi mišrainė su paslaptimi – nepasigailėsite pabandę (5)

Šventinis maistas turėtų būti ne tik skanus, bet ir originalus bei žadinti apetitą. Todėl jūsų naujametinį meniu tikrai paįvairins šios gardžios ir sočios salotos. Nepasigailėsite pabandę šią originalią mišrainę su paslaptimi.

Išbandę šį receptą, bulvių daugiau nenorėsite valgyti kitaip (12)

Orkaitėje keptos bulvės dažniausiai valgomos kaip garnyras. Tačiau tik ne šį kartą. Su tinkamais ingredientais bulvė gali tapti pačiu gardžiausiu pagrindiniu patiekalu.

Dievinu tokius pyragų receptus: greita, paprasta ir įspūdinga! (14)

Šis paprastai pagaminamas ypatingo skonio pyragas puikiai žinomas kaip "Zebras".