IMPERATORIŠKA KIAUŠINIENĖ: tokie išskirtiniai pusryčiai jus nustebins

 (22)
Imperatoriška kiaušinienė, arba kitaip - kaizerio pusryčiai. Nežinia, ar šis kiaušinienės receptas iš tiesų atkeliavo iš Vokietijos imperijos laikų, bet norintys savo rytą pradėti su išskirtiniu patiekalu, tikrai nenusivils.
Kiaušinienė
Kiaušinienė
© Shutterstock nuotr.

Beje, šis patiekalas gali atstoti ne tik pusryčius, bet ir originalų bei neįprastą desertą.

Ingredientai (6 asmenims):

8 kiaušiniai
1 šaukštelis cukraus
1 puodelis pieno
250 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
100 g razinų
4 šaukštai sviesto
3 šaukštai cukraus pudros

<strong>IMPERATORIŠKA KIAUŠINIENĖ:</strong> tokie <span style="color: #ff0000;">išskirtiniai pusryčiai</span> jus nustebins
© Fotolia nuotr.

Gaminimas:

Iš kiaušinio trynių, cukraus, pieno, miltų ir druskos išplakama vientisa tešla ir pusvalandžiui paliekama uždengta.

Nuplikyti razinas, suberti į tešlą ir išmaišyti kartu su gerai išplaktais kiaušinių baltymais.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite ketvirtį tešlos. Blyną iš abiejų pusių pakepkite po 3 minutes. Po to šakute suplėšykite blyną į nedidelius gabalėlius ir pakepkite apie 1 minutę. Jei mėgstate, blyną galite palikti ir vientisą. Norint, kad blynai neatvėstų, galima juos laikyti įkaitintoje orkaitėje.

Prieš patiekiant, apibarstykite cukraus pudra. Galite kiaušinienę pagardinti mėtos lapeliu, obuoliene, cukruotomis uogomis.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Paprasta kaip „du kart du“ – purus ir sultingas obuolių pyragas (2)

Šį pyragą išmokau kepti dar būdama paauglė. Ingredientus galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, gaminimo eiga - įkandama net pirmokui, o rezultatas - karališkas.

Traškūs cukinijų blyneliai: su šiuo ingredientu skaniau nebūna

Rudenį mano valgiaraštis neįsivaizduojamas be šio patiekalo. Tradicinius cukinijų blynelius pagardinu specialiu prieskoniu, kuris suteikia patiekalui išskirtinio skonio. Patikėkite, skaniau tikrai nebūna!

Šis ypatingas bulvių plokštainis – kiekvieno vyro svajonė (8)

Bulves mano vyras galėtų valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Todėl šių daržovių mūsų namuose niekada nestinga. Kartais pritrūksta tik idėjų, kaip jas įdomiai patiekti.

Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Maisto ekspertė Aistė Rasmussen šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

3 patys skaniausi būdai marinuoti burokėlius: tinka sriuboms, salotoms, šaltibarčiams, garnyrui (3)

Šie mūsų siūlomi išbandyti marinuotų burokėlių receptai yra išties gardūs. Galite neabejoti - šių mišrainių iki žiemos gali ir nelikti. Nes jos tinka salotoms, šaltibarščiams, mišrainėms, garnyrui, sriuboms.

Sausas aromatingas džemas – geriausia, ką žiemai galima pagaminti iš obuolių

Labai atsiprašau, kad tik dabar dalinuosi šiuo nuostabiu receptu. Sausas aromatingas džemas iš obuolių nereikalauja didelių pastangų, o rezultatas - nepaprastai gardus.

Pats švelniausias tortas pasaulyje – tirpsta burnoje tarsi puriausios snaigės (13)

Tortas, kurį siūlome jums paragauti, nuo pirmo kąsnio pakeri savo paprastumu ir stebuklingu skoniu! Kiekvienas gabalėlis tirpsta burnoje kaip puriausia snaigė.

Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?

Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus bulvių plokštainio neužgertumėte pusiau sandžiu vynu. Tam tikras maistas diktuoja savas taisykles. Tačiau kai kurios kulinarinės lygtys iki šiol yra su daug nežinomųjų. Pavyzdžiui, mano vyras vartoja įvairius kokteilius. Koks maistas prie jų tinka geriausiai?

Geriausia išeitis lieknėjantiems – kotletukai su malonia paslaptimi (3)

Šie kotletukai yra tobula išeitis tiems, kurie seka savo svorį ir prižiūri figūrą. Lieknėjantiems šis receptas yra neįkainojamas.

Greitai paruošiami cepelinai su nepaprastu įdaru (24)

Siūlau išbandyti šį netradicinį cepelinų receptą. Juos gaminant jus maloniai nustebins tai, kaip greitai jie paruošiami, o smagurius - nepaprastas jų įdaras.

Putojantis vynas ir jo patiekimo etiketas: ar tikrai jį reikia iššauti su trenksmu?

Moterys nuo neatmenamų laikų renkasi šampaną. O gal putojantį vyną? Ar tai ne tas pats?.. „Alitos“ produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė padėjo daugiau sužinoti apie šį gėrimą. Ji mielai papasakojo apie putojančio vyno skirtumus, degustavimą ir patiekimo etiketą.

Sočios ir dietiškos moliūgų salotos: vos 150 kalorijų

Šios sočios salotos išgelbės jus nuo alkio. Jei ieškote gardaus, tačiau dietiško varianto, šios gaivios salotos - idealus pasirinkimas. 500 gramų moliūgo turi vos 150 kalorijų.

Gardumėlis žiemai: 3 pačios gardžiausios mišrainės su cukinija (3)

Rudenį šeimininkių virtuvės pakvimpa įvairiausiais marinatais. Tai metas, kai visas daržo gėrybes tenka ruošti žiemai. Šįkart siūlome išbandyti net tris fantastiškus mišrainių su cukinija receptus.

Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba (1)

Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs, dar nuo vaikystės pamėgti, kiti - dar negirdėti ir neišbandyti.

Traškios vištienos vyšnaitės – pavyks net virtuvės naujokui (7)

Esu didelė kinų virtuvės gerbėja. Prisipažinsiu, ne visi receptai pasiseka iš pirmo karto. Ne visi pavyksta ir iš antrojo. Tik ne šis traškios vištienos patiekalas - jis lengvai įveikiamas net ir virtuvės naujokui.