Įkvėpta Bolivudo: lęšių-ananasų sriuba

 (6)
Vakar, vaikams užmigus, galėjau palieti ašaras žiūrėdama indų filmą. Po to apėmė toks įkvėpimas, kad iki paryčių viriau sriubą.
Lęšiai - kruopa, tinkama tiek kaip garnyras, tiek kaip troškinių ar sriubų pagrindas.
© Shutterstock nuotr.

Tikriausiai man nereikia pasakoti, koks grožis yra indų filmai: ryškios spalvos, ryškus makiažas, dar ryškesni jausmai... Išjungusi televizorių dar ilgai spoksojau į šalia su nuplauta pižama vilkintį ir knarkiantį Ričardą. Pabučiavau. Jis tik kažką sumurmėjo ir nusisuko. O ką tokiais atvejais daryti, jei ne į virtuvę eiti? Išknisau karinę lentyną, kur saugau konservus ir kruopas. Akys pačios, rodos, ieškojo kažko įkvepiančio. Raudonieji lęšiai! Jau šimtas metų kampan nukišti, po to, kai draugė, grįžusi iš atostogų, pavaišino lęšių-ananasų sriuba. Užsimaniau ir aš tokios, bet taip ir neprisiruošiau pagaminti. Na, bet pavasaris, norisi ryškių spalvų ir dar ryškesnio skonio, tad dalinuosi receptu:

Jums reikės:
400g morkų
250g svogūnų
gabaliuko imbiero (apie 5cm ilgio)
400g ananaso (šviežio arba konservuoto)
1 citrinos
1l vandens
180g raudonųjų lęšių
kubelio sultinio (pagal skonį)
3 šaukšteliai saulėgrąžų aliejaus
2 šaukštai kokosų pieno arba 0,5 stiklinės grietinėlės
0,5 šaukštelio čili miltelių
druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

Stambiai sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūnus, sutarkuokite imbierą, susmulkinkite ananasą, tarka nuimkite žievelę nuo citrinos.
Užvirkite vandenį, suberkite lęšius, virkite juos 15 minučių, prieš tai pasūdykite, įberkite sultinio (pagal skonį).
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 10 minučių joje troškinkite morkas, svogūnus ir imbierą. Į besitroškinančias daržoves suberkite ananasą ir citrinos žievelę, pakaitinkite dar 5 minutes.
Pusę išvirusių lęšių supilkite į keptuvę su daržovėmis, viską gerai sutrinkite plakikliu. Gautą masę supilkite į puodą su likusiais lęšiais. Išmaišykite, įberkite čili pipirų, druskos pagal skonį, pagardinkite grietinėle arba kokosų pienu. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.