BANANŲ DUONA su riešutais – tobulesnio deserto net nebūčiau sugalvojusi!

Šį savaitgalį mus pasitiks šv. Velykos, visi vėl skubėsime ruošti valgius, tvarkyti namus, dažyti margučius, kaip išprotėję siuntinėsime elektroniniu paštu ir trumposiomis žinutėmis velykinius sveikinimus draugams, kolegoms, klientams ir verslo partneriams, baimindamiesi, jog kažko nepamirštume pasveikinti.
Bananų duona
Bananų duona
© Shutterstock nuotr.

Nors per šias Velykas atidėkite visa tai į šalį. Daugiau ilsėkitės, skirkite laiko pasimėgauti gardžios arbatos ar kavos puodeliu, tvarkymosi nepaverskite strimgalvišku užsiėmimu, juk susitvarkyti galėsite ir po Velykų. Gaminkite paprastus patiekalus, kurie neatimtų iš jūsų daugybės laiko ir galėtumėte neskubėdami mėgautis lėtai tekančiu laiku, nuoširdžiu bendravimu akis į akį. Pavaišinkite brangius žmones ne socialiniuose tinkluose atsiųstu keksiuko piešinėliu, bet tikru, meile ir nuoširdumu kvepiančiu mažu laimės gabalėliu.

Siūlome jums išbandyti bananų duonos receptą, kurį pagaminsite ypač lengvai ir greitai.

Ingredientai:

350 g specializuotų „Kauno Grūdų“ miltų pyragams;
150 g pilno grūdo kvietinių miltų;
250 g cukraus;
250 g smulkintų riešutų;
100 g tarkuoto šokolado;
1 šaukštelio cinamono;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
pusės šaukštelio malto muskato;
žiupsnelio druskos;
2 didelių arba 3 mažų bananų;
2 kiaušinių;
80 ml aliejaus;
50 ml pieno.

Bananų duona
Bananų duona
© Gamintojo nuotr.

Gaminimas:

Sumaišykite miltus, cukrų, riešutus, šokoladą, cinamoną, maltą muskatą, vanilinį cukrų ir druską. Bananus nulupkite ir sutrinkite su kiaušiniais, aliejumi ir pienu. Sutrintą masę supilkite į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite. Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių, kol įkištas degtukas ar dantų krapštukas liks švarus. Ištraukus iš orkaitės, 10 minučių leiskite bananų duonai atvėsti formoje, tada išimkite.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.