AUKSINĖS KANELĖSnet nesulauksite, kol atvės

 (5)
„Tiesiog įsimylėjau kaneles. Bet tai nebuvo meilė nuo pirmo kąsnio, veikiau subrandinta bendravimo virtuvėje. Visi aplinkui tik ir šnekėjo apie skaniąsias kaneles, tuo tarpu man jokio įspūdžio jos palikusios nebuvo. Dabar jau žinau, kad pirmiausia dėl to buvo kaltos nelabai vykusios pirmosios ragautos kanelės, tačiau iš dalies, manau, ir tai, kad kaneles reikia prisijaukinti ir tuomet net nepastebi, kaip jos tampa pirmu dalyku, ko ieškai vitrinoje, kaskart įžengus į kavinukę“, - rašo „Salierai rankinėje“ blogerė.
Kanelės
Kanelės
© Fotolia nuotr.

Išmokau jas gaminti, galima sakyti, ne savo noru, tačiau su dideliu entuziazmu. Siekdama norimo rezultato kaneles kepiau 4 kartus vis bandydama susidraugauti su receptu. Tegaliu pasakyti, kad abiems teko susitaikyti su tam tikrai kompromisais. Per tą laiką beveik visas jas viena ir suvalgiau... apie 70... Tikrai maniau, kad būsiu jų atsiragavusi artimiausią šimtą metų į priekį. Bet štai po kelių savaičių prisėdau prie šio įrašo, sukėliau padarytas nuotraukas ir taip seilė nutįso... Jei nereiktų 12 valandų brandinti tešlos, būčiau bėgusi kepti. Tad perspėju - JOS SUKELIA PRIKLAUSOMYBĘ. BŪKITE ATSARGŪS.

<strong>AUKSINĖS KANELĖS</strong> – <strong style="color: #ff0000;">net nesulauksite, kol atvės</strong>
© Vida Press nuotr.

18 kanelių reikės:

400 ml pieno
24 g sviesto
88 g miltų
160 g cukraus
4 nedidelių kiaušinių trynių
kelių lašelių vanilės ekstrakto

Pieną kaitinkite iki pasieks virimui artimą temperatūrą. Patraukite nuo ugnies, kai pamatysite po truputį pasirodančius burbuliukus. Per tą laiką su mikseriu ar virtuviniu kombainu išsukite sviestą, druską ir miltus, sumaišytus su druska. Suberkite cukrų ir vėl maišykite. Supilkite visus trynius ir maišykite iki masė taps vientisa. Lėta srovele į maišomą tešlą pilkite karštą pieną, tuomet vanilę ir plakite, kol ištirps cukrus ir viskas gerai susimaišys. Per sietelį nukoškite tešlą į indą, atvėsinkite iki kambario temperatūros, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve nuo 12 iki 48 valandų. Prieš kepdami kaneles atšildykite tešlą iki kambario temperatūros, o prieš supilstydami į kepimo indelius (pilkite 2/3 indelio), švelniai išmaišykite tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite kaneles tokioje temperatūroje 25-30 minučių. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių. Baigus kepti, šiek tiek praverkite orkaitę, tačiau lėtai. Leiskite karštam ir šaltam orui lėtai ir tolygiai susimaišyti. Kaneles visiškai atvėsinkite ir tik tuomet išimkite iš kepimo formos. Atvėsusias, jei tik pavyks iš karto nesuvalgyti, palaikykite 6 valandas iki tiekimo. Tiesa, man pirmu kepimu nepavyko išlaukti net kol atvės...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.