5 netikėtos salotos (pagrindas - špinatai ir pelėsinis sūris)

 (1)
Salotos dar galėtų vadintis sumestiniu: sumeti neįprastus derinius, pažiūri estetinę išvaizdą ir ragauji. O kaip kitaip garsūs virėjai kuria receptus?
© Shutterstock nuotr.

Mes į kulinarijos almanachus nesiprašome, tačiau rekomenduojame šiandien keletą salotų, kurios gaiviai paglostys gomurį, suteiks vitaminų ir energijos - juk žalialapės daržovės yra tikras gėris.

Proporcijas reguliuokite iš akies, būkite kūrybingos eksperimentatorės. Sūrį su mėlynuoju pelėsiu imkite bet kokį - gorgonzolą, Rokforą, danišką.

Jei norite salotas galite gardinti citrinpipiriais, druska, pipirais. Nepersistenkite - leiskite atsiskleisti kiekvieno produkto skoniui.

*** MĖLYNAS akcentas

Reikės:
špinatų,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
graikinių riešutų,
kriaušių,
atšaldytų mėlynių.
Gaminimas.
Špinatus nuplaukite, nusausinkite, sutrupinkite sūrį, suknežinkite graikinius riešutus, smulkiai supjaustykite kriaušes. Užpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir medaus padažu.

*** GELTONAS akcentas

Reikės:
špinatų,
gražgarsčių,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
apelsinų,
graikinių riešutų.
Gaminimas.
Viskas tas pats, tik skiriasi kai kurie ingredientai. O apelsinų skiltelėms nulupkite ir odelę. Padažas tiks tas pats - saldžiarūgštis.

*** RAUDONAS akcentas

Reikės:
špinatų,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
gražgarsčių,
raudonų svogūnų,
braškių.
Gaminimas.
Didžiausias nustebimas turėtų būti braškių, gražgarsčių ir svogūnų derinys. Sūris viską taip gražiai apvilks, kad tikrai liksite nustebintos skonių puokštės. Padažas - alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto.

*** BORDO akcentas
Reikės:
špinatų,
įvairių salotų lapų,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
virtų burokėlių,
graikinių riešutų.
Gaminimas. Paprasčiau nebūna - ką reikia, supjaustykite, susmulkinkite, suknežinkite, sumeskite į lėkštę ir užpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto padažu.

*** BE akcento

Reikės:
Iceberg" salotų,
špinatų,
gražgarsčių,
cukinijos,
avokado,
kriaušių,
moliūgų sėklų,
sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Gaminimas.
Salotas suplėšykite, sumeskite špinatus, gražgarstes, smulkintą avokadą, kriaušes, cukiniją (galite pjaustyti šiaudeliais - bus įdomiau). Patrupinkite ant viršaus sūrio ir užberkite pakepintų moliūgo sėklų.
Padažas - aliejaus ir balzamiko acto.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanios

Mokslininkas patvirtino – vyro neištikimybė simbolizuoja meilę žmonai (160)

Mokslininkas griauna mitą, kad neištikimybė yra blogis ir poros santykius šaldantis reiškinys.

Patiks net vyrams! Lengvai paruošiami lęšių burgeriai (3)

Šio patiekalo receptas maloniai nustebino ne tik mane, bet ir šeimos vyrus, kurie mėsą tikrai mėgsta. Tikrai pakankamai greitas ir paprastas receptas.

Kaip sunokinti avokadą per 10-15 minučių? (16)

Ruošiate meksikietišką vakarienę ar pakvietėte draugus sušiui, tačiau parduotuvėje radote tik pusžalius avokadus? Ne bėda.

Bulviniai blynai, kurie atbaidys visas ligas (29)

Šie blynai su didele doze česnako. Ši maža prieskoninė daržovė ne tik atbaidys visus virusus, bet ir siunčia sotumo signalus smegenims, taip sumažindama alkio jausmą.

Savaitgalio pietums - sultingi naminiai kibinai (33)

Labai senai gaminau šį patiekalą. Turiu netgi keletą receptų, bet darau pagal vieną. Jis man geriausias, niekada nenuvilia, visada žinau, kad kibinai gerai iškeps ir bus skanūs. Nulis rizikos.

5 skanūs ir maistingi receptai su avokadais (4)

Kokia avokadų nauda? Tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Be to, šis vaisiaus - veiksminga priemonė kovoje su bloguoju cholesteroliu, skatinanti jį pasišalinti iš kraujo.

Efektingos detoksikacinės sriubos norinčioms sulieknėti (8)

Šios sriubos - tikra atgaiva skrandžiui po šventinio mišrainių maratono. Jas labai lengva paruošti, o be to jos labai skanios. Receptuose nurodyto kiekio užteks 2-3 dienoms, todėl jei atsispirsite tortams, kumpiams ir kitiems riebiems patiekalams, valgydamos šią sriubą tikrai numesite ne vieną kilogramą.

Subtilybės, kurias turi žinoti kiekvienas perkantis putojantį vyną (2)

Prancūziškas šampanas dažniausiai pirmauja putojančiųjų pasaulyje, tačiau nederėtų pamiršti ir Ispanijoje gaminamo cava, o Italijoje – vis labiau populiarėjančio prosecco.

Kaip gražiai patiekti silkę + 2 receptai (3)

Ieškote idėjų kaip originaliai ant šventinio stalo patiekti patiekalus su silke? Dalinamės skaniai ir gražiai atrodančiomis idėjomis.

Tokio skonio niekur nerasite: 4 burnoje tirpstantys salotų receptai, kurie papuoš jūsų stalą (3)

Jau sugalvojai, kokiais patiekalais papuoši žiemos švenčių stalą? Jei ne, siūlome išbandyti naujų ir skanių salotų receptų.

Dieviško skonio dietiniai sausainiai, kurie nudžiugins visus lieknėjančius (11)

Ką valgyti, kad nesustorėtum? Šį klausimą sau užduoda kiekviena moteris, ypač kalbant apie kepinius.

Mišrainė, be kurios neįsivaizduojamos šios šventės – privalote tai paragauti! (3)

Šios ryžių ir kepenėlių salotos yra turbūt vienas tų patiekalų, kurie tiesiog privalo būti ant jūsų šventinio stalo pasitinkant Ugningojo Gaidžio metus!

Šios salotos – milijoną kartų skaniau už „Silkę pataluose“ (29)

Jei manėte, kad „Silkė pataluose“ yra mišrainių karalienė, turime nuvilti. Populiarias salotas nukarūnavo šis receptas.

Lietuvių skonis kinta: jau nori ryklienos ir fontane plaukiojančių omarų

Keturių restoranų virtuvės šefas Montvydas Kazlauskas prieš prieš naujo restorano atidarymo šventę sutiko papasakoti apie besikeičiantį lietuvių skonį.

Patarimai, kaip išvengti duonos pelėsio namuose (1)

Dėl rudeninio oro ir jame tvyrančių bakterijų, dažnas namuose susiduria su nemalonia problema – supelijusia duona. Rudens drėgmė ir šildomos patalpos sukuria palankesnes sąlygas pelėsiui veistis ir plisti. Duonos ekspertas Tadas Aleknavičius pataria, kaip tinkamai laikyti duonos gaminius, kad šie nepelytų ir ilgiau išliktų švieži.