Reklama

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“

 (16)
Degtinė yra vienas seniausių gėrimų Europoje, apie kurį legendos sklinda iš kartos į kartą. Nuo seno šio gėrimo gerbėjai manė, jog degtinę geriausia degusuoti atšaldytą. Ir dar būtinai reikia riebios užkandos, kuri apsaugos nuo galvos skausmo. Deja, šie mitai yra labai toli nuo realybės.
© Shutterstock

Geriausia – tik iš grūdų

Manoma, kad degtinė, pagaminta iš grūdinių kultūrų, yra kur kas geresnė nei iš bulvių. Tai nėra tiesa. Su šiuolaikinėmis gamybos technologijomis žaliavų pasirinkimas praktiškai nera svarbus. Degtinė įvairiose šalyse gaminama iš skirtingų daržovių, vaisių ir augalų: bulvių, rugių, obuolių, slyvų ir pan. Pavyzdžiui, anglų bulvių degtinė buvo apdovanota pagrindiniu prizu 2010 metų pasaulio degtindarių konkurse.

Svarbu – riebi užkanda

Reikia užkąsti lašiniais, duona ir agurkėliu. Esą riebi ir kaloringa užkanda padeda organizmui lengviau absorbuoti alkoholį ir rytojaus dieną nekankina pagirios. Tai yra didelė klaida, kurią daro žmonės. Nuo pagirių gali apsaugoti tik saikingas kokybiškų gėrimų vartojimas. O riebi užkanda ne tik nepadeda organizmui, bet ir jį apsunkina, apkrauna kepenų veiklą.

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“
© Shutterstock

Laipsnių laipteliai

Degustuoti gėrimus su laipsniais geriausia nuo silpniausio iki stipriausio. Taip rytojaus dieną nebus galvos skausmo. Tai dar vienas kvailas mitas, kuriuo tikrai negalima tikėti. Protingiausia yra pasirinkti vienos rūšies gėrimą ir nemaišyti su kitais. Jei vakaro eigoje norite vartoti silpnesnius gėrimus, patogiausia savo pasirinktą gėrimą praskiesti vandeniu ar kitais nealkoholiniais skysčiais.

Degtinę geriausia gerti atšaldytą

Degtinę priimta gerti ką tik ištraukus iš šaldymo kameros. Tačiau, pasirodo, smarkiai atšaldžius degtinę iki aliejaus klampumo, pajusti, ar ji kokybiška, tampa neįmanoma užduotis. Degtinė yra degustuojama +20 °C. Taip geriausiai atsiskleidžia aromatas ir skonis.

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“
© Shutterstock nuotr.

Degtinė yra be skonio

Tai – visiška netiesa. Įžvalgūs degtinės degustatoriai būtent pagal degtinės skonį sugeba atskirti netgi jų gamintojus. Būtent skonis ir kvapas atspindi gėrimo skonį. Kai kurie stiprieji alkoholiniai gėrimai yra citrusininiai, pankolio ar saldūs. Tačiau net ir neutralaus skonio degtinės yra skirtingos. Ir tai sako profesionalūs degtinės degustatoriai, išbandę tūkstančius šio gėrimo rūšių.

Užsakymo nr.: PT_71849656

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Skanaus

Kuo virtuvėje skiriasi vyrai ir moterys? (2)

Kuo virtuvėje skiriasi vyrai ir moterys?
Vyrai gamina pagal vieną konkretų receptą, nesuprasdami, kas vyksta, bet norėtų į tai pažiūrėti kūrybiškai, o moterys renkasi receptus, kad viskas būtų paprasta, greita ir nereikėtų daug galvoti.

Darius Songaila bičiuliams žada netikėtą gardumyną

Darius Songaila bičiuliams žada netikėtą gardumyną
Šį sezoną Kauno „Žalgirio“ komandoje žaidžiantys krepšininkai ant savo Kalėdinio stalo padės ir kiek netikėtą gardumyną – keptą fazaną. Šia išskirtinio skonio paukštiena žaidėjus nutarė palepinti ekipos treneris Darius Songaila.

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“ (16)

5 mitai apie degtinę: visa tiesa apie užkandą ir „laipsnių laiptelius“
Degtinė yra vienas seniausių gėrimų Europoje, apie kurį legendos sklinda iš kartos į kartą. Nuo seno šio gėrimo gerbėjai manė, jog degtinę geriausia degusuoti atšaldytą. Ir dar būtinai reikia riebios užkandos, kuri apsaugos nuo galvos skausmo. Deja, šie mitai yra labai toli nuo realybės.

Alus už tūkstantį dolerių: technologija, mamuto iltis ir auksas (skelbiamas konkurso nugalėtojas)

Alus už tūkstantį dolerių: technologija, mamuto iltis ir auksas (skelbiamas konkurso nugalėtojas)
Koks beribis yra aludarių kūrybiškumas puikiai iliustruoja Vankuverio (Kanada) alaus darykla „Storm Brewing“, kurios prieš kurį laiką išvirtas „The Glacial Mammoth Extinction“ alus sukėlė didžiulį susidomėjimą.

„Sierra Tequila“ ambasadorius: meksikiečiai tekilą ragauja visai kitaip (1)

„Sierra Tequila“ ambasadorius: meksikiečiai tekilą ragauja visai kitaip
Tekila – gėrimas, tapęs tokiu pat ryškiu Meksikos simboliu, kaip sombreras ar tortilija. Daugelis europiečių šį Šiaurės Amerikos šalyje gaminamą gėrimą geria su citrina ir druska. Kiti – gurkšnoja su pasaulyje itin populiariais „Margaritos“ kokteiliais. Tačiau Lietuvoje viešėjęs „Sierra Tequila“ ambasarodius Sevenas Sudeckas pasakoja, kad šis gėrimas Meksikoje vartojamas visiškai kitaip.