Eurazijos Ekonominė Sąjunga, kurią sudaro Rusija, Baltarusija, Kazachstanas, Armėnija ir Kirgizija, oficialiai gyvuoti pradės nuo sausio 1 dienos.

Naujasis aljansas sukurtas dabartinės Muitų sąjungos pagrindu. Numatoma, kad naujoji laisvą prekybą užtikrinsianti struktūra koordinuos savo narių finansų sistemas, reguliuos jų pramonės ir žemės ūkio politiką, taip pat darbo rinką bei transporto tinklus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį pareiškė, kad naujosios sąjungos bendra ekonominė produkcija sieks 4,5 trilijonų JAV dolerių ir ji turės 170 mln. gyventojų.

Rusija bandė įtikinti ir Ukrainą dėtis prie šios struktūros, tačiau šis planas žlugo vasarį, kai po ilgų protestų buvo nuverstas buvęs šios šalies prorusiškas prezidentas, o Rusija netrukus aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir rytinėje Ukrainoje prasidėjo prorusiškų separatistų maištas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1612)