Padavėjai mūvi pirštines ir dėvi permatomus apsauginius veido skydelius, o patiekalus į kabinas atneša ant ilgų padėklų, kad užtikrintų minimalų fizinį kontaktą su klientais. Nors stiklines kabinas kol kas išbando tik restorano ETEN, priklausančio meno centrui „Mediamatic“, darbuotojų šeimos nariai ir bičiuliai, jiems šis sumanymas atrodo išties žavingai. Be to, lankytojai gali valgyti žvakių šviesoje ir grožėtis atsiveriančiu uosto vaizdu.

Projekto sumanytojai jį pavadino „Serres Séparées“ („Atskiri šiltnamiai“), nes, jų teigimu, pavadinimas gražiau skamba prancūzų kalba.

„Dabar mokomės valyti ir serviruoti kabinas, mokomės elegantiškai išnešti tuščias lėkštes, kad lankytojai gautų nepriekaištingą aptarnavimą. Turime dar daug ko išmokti bei prisitaikyti prie pasikeitusių aplinkybių. Galbūt kils ir naujų idėjų“, – komentavo restorano įkūrėjas Willemas Velthovenas.

Nyderlanduose restoranai klientų nepriims mažiausiai iki gegužės 19 d., tačiau galima užsisakyti maisto išsinešti. Šalies restoranų asociacija KNH pareiškė, kad net jeigu restoranams bus leista pamažu pradėti dirbti laikantis visų saugumo reikalavimų, daugeliui vis tiek gresia bankrotas dėl socialinio atsiribojimo taisyklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)