VMI inspektorių vizito sulaukė ir Šeškinėje įsikūrusi picerija „Maxipica“. Prekybos centre įsikūrusioje nedidelėje picerijoje, kurioje kepamos picos išsinešti, prie prekystalio dirbo vienas darbuotojas.

Inspektorės, vilkinčios žaliomis liemenėmis, pristatė ir davė darbuotojus pasirašyti dokumentus, uždavė keletą klausimų ir po keliolikos minučių išėjo iš picerijos. Viena inspektorių žurnalistams sakė, kad pažeidimų šioje įstaigoje nenustatyta.

Po patikrinimo kalbintas picerijos darbuotojas Pavelas Kisielius žurnalistams sakė inspektorių neišsigandęs.

„Ko čia bijoti? Patikėkit, ne (nebaisu – DELFI). (…) Savininką perspėjau, kad atėjo (inspektoriai – DELFI), tačiau tai yra įprastas dalykas“, - paklaustas, ar nebuvo baisu, kai pro picerijos duris įžengė dvi inspektorės, sakė vaikinas.

Jis tvirtino, kad inspektorių vizitai darbovietėje jam – ne naujiena.

„Čia dar normaliai atėjo, o taip tai laužiasi iš visų pusių, kad nepabėgtum. Pavyzdžiui, jeigu yra du įėjimai, tai ateina ir pro vieną, ir pro kitą pusę. Kažkada visas įstaigas tikrindavo, o dabar perėjo tik į maitinimo“, - svarstė pašnekovas, pripažinęs, kad dirba dviejose su viešuoju maitinimu susijusiose darbovietėse.

P. Kisielius pasakojo, kad inspektorės jo klausė, kiek laiko dirba, kokį užmokestį gauna. „Jiems gi mokesčius moka, jie mato“, - sakė jis.

VMI viršininko pavaduotas Artūras Klerauskas žurnalistams ketvirtadienį sakė, kad tikrinimams įmonės buvo pasirenkamos atsitiktinai.

„Lankantis veiklos vietose galima nustatyti tokius faktus ir tokias aplinkybes, kurių ir geriausi analitikai turbūt nenustatytų“, - tvirtino jis.

Ketvirtadienio popietę VMI išplatino informaciją, kad po mokesčių mokėtojų vizitavimų statybų objektuose ir viešojo maitinimo įstaigose darbas persikelia į kabinetus: surinkta daugybė medžiagos apie tikrintose įmonėse dirbančiųjų tikruosius darbo laikus, gauta informacija apie statybų rangovus, subrangovus ir kitus asmenis, buvusius statybų objektuose.

„Visa ši informacija dabar lyginama su oficialiai įmonių deklaruojamais duomenimis, vertinama, kurios įmonės „nusipelnė“ griežtesnio VMI dėmesio, t.y. kontrolės veiksmų. Nors vizitavimų tikslas nebuvo gaudyti lakstančius „nelegalus“, jų mokesčių inspektoriai rado visuose miestuose. Jau dabar tiksliai žinoma, kad rimtų nemalonumų įmonės turės dėl 7 nelegalų, 1 neblaivaus asmens. Darbo saugos, laiko apskaitos pažeidimai dar fiksuojami. Mokesčių mokėtojų vizitavimai vyksta toliau“, - pranešime cituojamas VMI atstovas spaudai Darius Buta.

VMI duomenimis, 2013 m. viešojo maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse VMI atliko 893 kontrolės veiksmus, bei nustatė 3,3 mln. Lt nesumokėtų mokesčių.

Per tris šių metų ketvirčius šio sektoriaus įmonėse VMI atliko 635 kontrolės veiksmus bei nustatė beveik 13 mln. litų nesumokėtų mokesčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)