Iki balandžio 1 d. pabaigos jau 31 valstybė buvo patvirtintos kandidatėmis į banko nares. Iki balandžio 15 d. turi būti apsvarstyti dar 20-ties valstybių pateikti dokumentai; tarp jų nurodoma Prancūzija, Rusija, Italija, Austrija, Turkija, Australija, Pietų Korėja, Nyderlandai, Brazilija, Gruzija, Danija, Egiptas, Kirgizija, Švedija, Suomija, Norvegija, Islandija, Portugalija ir Izraelis.

Apie Azijos banko steigimą buvo paskelbta praėjusiais metais. 2014 m. spalį Kinija ir dar 20 Azijos valstybių (tarp jų ir Kazachstanas) pasirašė Kinijos inicijuotą siūlymą steigti naują tarptautinį banką Azijoje. Jungtinės Valstijos išsakė abejonių dėl būsimo banko valdymo metodų ir atsisakė prie jo prisijungti. Jų pavyzdžiu buvo ketinančios sekti ir JAV sąjungininkės regione - Japonija, Pietų Korėja ir Australija.

Įsteigtas naujasis bankas gali tapti stambiu tarptautiniu kreditoriumi ir skaidresne alternatyva tiesiogiai Kinijos finansuojamiems plėtros projektams. Vis dėlto kritikai baiminasi, kad banke paskolų teikimo nuostatų gali būti laikomasi aplaidžiai, o tai niekais paverstų jau įprastų kreditorių pastangas skatinti tinkamą valdymą, sąžiningą darbo praktiką ir skaidrią aplinką.