Įdomu tai, kad mėsos produktų iš minėtųjų valstybių draudimas galiojo ir iki šio pareiškimo, skelbia newsru.com.

Dar rugpjūtį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, reaguodamas į Vakarų Rusijai dėl situacijos Ukrainoje pritaikytas sankcijas, pritaikė atsakomųjų priemonių: buvo uždrausta į šalį iš Europos Sąjungos valstybių, Australijos, Kanados, Norvegijos ir Jungtinių Valstijų įvežti mėsos produktų, daržovių ir vaisių, jūros gėrybių ir šaldytos žuvies, pieno ir pieno produktų.

Naujos „Rosselchoznadzor“ pritaikytos priemonės galios nepriklausomai nuo įvesto embargo. Tai reiškia, kad net ir panaikinus importo draudimą, žinybos pritaikyti ribojimai galės būti taikomi ir toliau, skelbia „Rossijskaja gazeta“.

Rusijos priežiūros institucija „Rosselchoznadzor“ nusprendė nuo gruodžio 8 dienos uždrausti tiekti augalinę produkciją iš Albanijos.
Apie tai trečiadienį, gruodžio 3 dieną, pranešė tarnybos vadovas Sergejus Denkvertas, skelbia newsru.com.

Jo teigimu, Rusijos pusei lapkričio viduryje kilo įtarimai, kad Albanija kontrabandiniu būdu į Rusiją gabena europietiškus vaisius. Abrikosų, vyšnių ir persikų tiekimas iš šios šalies 2014 metais išaugo keturis kartus lyginant su 2013 metais. Atlikus iš Albanijos atkeliavusios produkcijos sertifikatų ekspertizę buvo aptikta falsifikavimo požymių.
S. Denkverto teigimu, paskui buvo rasta kompanija, kuri spausdino padirbtus Albanijos fitosanitarijos tarnybos sertifikatus Čekijoje.

„Rosselchoznadzor“ spalio viduryje ir vėliau, lapkritį, jau buvo pranešęs, kad dėl įtarimų abrikosų, vyšnių ir persikų reeksportu į Rusiją iš trečiųjų šalių gali būti apribotas produktų tiekimas iš Albanijos.

Dėl to tarnyba jau tris kartus kompetetingos Albanijos tarnybos prašė informacijos apie sertifikatus, išduotus konkrečioms augalinės produkcijos partijoms, taip pat apie Albanijoje auginamas žemės ūkio kultūras ir jų užimamus plotus. Tačiau nei į vieną užklausimą iki šiol atsakymas negautas.

http://www.delfi.lt/verslas/verslas/nezaide-pagal-rusijos-taisykles-nubaude-visa-valstybe.d?id=66579262#ixzz3L0sNyowl
Leidimą į Muitų Sąjungos šalis įvežti žemės ūkio produkciją gavo Tunisas ir Turkija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (227)