„Mums reikia visiškai integruotis į Europos Sąjungą (...). Mūsų pagrindinis tikslas dabar yra pakeisti nuomonę apie euro įvedimą, Vyriausybė turi geras galimybes tai padaryti“, - penktadienį interviu JAV verslo dienraščiui „The Wall Street Journal“ telefonu sakė Algirdas Butkevičius.

Paskutinė Europos Komisijos apklausa, atlikta gruodžio mėnesį, parodė, kad visuomenė nėra itin palankiai nusiteikusi šiuo klausimu.

A.Butkevičius yra sakęs, kad Lietuvai nepavykus įstoti į euro zoną, jis atsistatydins. Jo teigimu, narystė euro zonoje yra būtina, siekiant sustiprinti ekonominius ryšius su Europa ir sumažinti palūkanų normas.

Pasauliui nerimaujant dėl Rusijos ketinimų Ukrainoje, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę pareiškė mananti, jog Rusijos ginčas su Ukraina rodo, kad Maskva mėgina perbraižyti Europos žemėlapį.

Šalies vyriausybės vadovas pritaria šiai nuomonei. Anot jo, „Rusija yra neprognozuojama. Turime būti nuolat pasirengę ir tikimės, kad viskas bus gerai.“

A.Butkevičiui praėjusią savaitę pasiskundus, kad Rusija uždraudė importą per Klaipėdos uostą ir kad kitoms Baltijos šalims gresia panašūs apribojimai, „The Wall Street Journal“ jis atsisakė išsamiau apie tai kalbėti. Premjeras taip pat atsisakė aptarti galimą ekonominį poveikį, kuris būtų padarytas šaliai, jeigu Rusija ir Europos Sąjunga paskelbtų abipusias sankcijos.

Baltijos šalys, kurios yra geografiškai arti Rusijos ir labai priklauso nuo rusiškos energijos, yra vienintelės buvusios sovietinės respublikos, kurios yra ir ES, ir NATO narės.

Lietuvos Vyriausybės vadovas mano, jog NATO sąjungininkai, reaguodami į Ukrainos krizę, šiuo metu daro pakankamai.

„NATO šalys susitarė tęsti Ukrainos poveikio saugumo poreikiams vertinimą ir jį išplėsti“, - pareiškė jis.

Į Lietuvą jau buvo atsiųsti papildomi JAV kariniai orlaiviai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)