„Ukrainai dabar siūlomos pigios dujos, pigiau nei 350 dolerių. Tokią kainą siūlo Europos bendrovės, kurios turi dujų išteklių ir pasirengusios tiekti dujas Ukrainai. Dabar, matyt, metas tam ryžtis“, - pareiškė „Naftogaz Ukraina“ vadovas Andrejus Kobolevas.

Pasak jo, pasiūlymų Kijevas gavo iš Vokietijos RWE ir Prancūzijos „Gaz de France“ įmonių, tačiau pasiūlymų sulaukta ir iš kitų korporacijų. Jei Vokietijos įmonė gali pirkti dujas po 300 dolerių, galbūt būtų tikslinga Vokietijos įmonei pirkti ir saugoti dujas Ukrainos saugyklose“, - įsitikinęs „Naftogaz“ vadovas.

A. Kobolevas taip pat pastebėjo, kad panašaus pobūdžio operacijas labiau tiktų vadinti ne „reversiniu tiekimu“, o „dujų tiekimu iš Europos“.

Pirmadienį Maskva pradėjo taikyti Ukrainai išankstinio apmokėjimo modelį, po to, kai dujų derybos su Maskva ir Europos Sąjunga pasibaigė be rezultatų.

Be to, Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ padavė ieškinį į Stokholmo arbitražą, reikalaudamas išieškoti 4,5 mlrd. dolerių įsiskolinimą iš „Naftogaz“.

Ukrainos įmonė „Naftogaz“ atsakomajame ieškinyje pareikalavo sumažinti kontrakto kainą ir kompensuoti permoką už tiekimą nuo 2010 metų maždaug šešiais milijardais dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)