„Aš pats praeitą penktadienį lankiausi Briuselyje, kur susitikęs su EK pirmininku išsakiau nuogąstavimus dėl statomos Astravo atominės elektrinės saugumo. Europos Sąjunga neturi atsakymų dėl seisminių tyrimų atlikimo, taip pat neatlikti streso testai, sprendimas statyti jėgainę prie pat išorinės ES sienos, buvo aiškiai pabrėžta, kad tai buvo politinis sprendimas, todėl šitą projektą vertiname ne tik kaip grėsmę Lietuvai, bet ir visai Europai“, - antradienį interviu LRT radijui sakė premjeras.

„Europos Komisijos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris atsakė, kad turėtų būti akivaizdu, kad Europos Komisija palaiko Lietuvos poziciją. Aš tikiuosi, jog tarpininkaujant Europos Komisijai tie streso testai bus atlikti, bus atlikti visi reikalingi vertinimai iki pradedant eksploatuoti elektrinę“, - pridūrė A.Butkevičius.

Lietuva yra aršiausia Baltarusijos, statančios atominę jėgainę apie 50 kilometrų nuo Vilniaus, kritikė. Lietuvos teigimu, Baltarusiją neužtikrina projekto, statomo vos 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)