Honkonge A. Kandelis veda treniruotes tiems, kurie nori išmokti šokti. Tarp šokėjo mokinių – žmonės iš viso pasaulio. Vyras neslepia, kad į Honkongą jį vilioja ne meilė šiai vietai, o puikus atlyginimas. „Jei nebūtų pelninga - nevažiuočiau“, - tikina šokėjas, Honkonge viešėjęs trylika dienų.

Nors į Honkongą A. Kandelis skrenda dažnai, tačiau apžiūrėti turistų lankomų vietų neranda laiko. Visą laiką užima darbas, kuris, pasak A. Kandelio, trunka „nuo ryto iki vakaro“. A. Kandelis treniruoja žmones, kurie ne tik nori išmokti šokti, bet ir pažengusias poras: „Tik vakare išeini į miestą porai valandų. Gyvenimas mieste verda 24 valandas per parą. Žmonių, veiksmo visada pilna. Parduotuvėse gali rasti visko, ko tik nori. Honkongas – valstybė, priklausanti Kinijos regionui, o, kaip žinome, Kinijoje galima įsigyti visko.“

Šokėjas nepanoro likti kelioms dienoms Honkonge ir geriau apžiūrėti Kinijos specialiąją administracinę teritoriją. „Man jau galva pradeda svaigti savaitę pabuvus Kinijoje. Nemanau, kad tai yra labai mano šalis, kur mane labai trauktų. Gyvenimas verda per daug sparčiai, išėjus į gatvę dieną neįmanoma praeiti. Man patinka labiau egzotinės, ramesnės šalys: Singapūras, Malaizija. Honkongas labiau pramoninis miestas, užimantis 5 vietą pasaulio miestų sąraše pagal populiarumą“, - DELFI kalbėjo A. Kandelis.

Šokėjas pasakojo, kad Honkonge jį labiausiai žavi maistas, platus jo pasirinkimas. „Man atrodo, kad ten metus išgyvenęs visko neišragausi. Net negalėčiau pasakyti, kas man labiausiai patiko, nes patinka man ten viskas. Kinijoje yra taip skanu, kad net negalėčiau išskirti kažko vieno. Aš nesusigaudau ten tuose patiekaluose. Žmonės sėda prie didžiulio stalo, visko užsisako ir dalinasi maistu, ragauja patiekalus. Vištiena, kiauliena – viskas padaryta skirtinguose padažuose. Yra tokių patiekalų, kur gyvenime savo akyse nesu matęs. Lietuvoje tokios kokybės tikrai nerasi net geriausiame kinų restorane“, - kalbėjo A. Kandelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)