Rauginti kopūstai

48 straipsnių

Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūstų sriuba ar sotus troškinys puikiai sušildo šaltą žiemos dieną, o organizmas gauna reikalingų vitaminų ir mineralų. Patiekalai iš raugintų kopūstų mėgstami ir plačiai paplitę ne tik Li...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Fermentuoti maisto produktai ir gėrimai populiarūs, nes ilgiau galioja, yra saugūs vartoti, funkcionalūs, jų puikios juslinės ir maistinės savybės. Svarbu tai, kad dėl fermentacijos proceso juose daugiau bioaktyvių medžiagų, vitaminų. Fermentuotuose maisto produktuose gausu gyvų mikroorganizmų – nau...

Ar žinote daug produktų, kuriuos dėl naudingų medžiagų gausos noriai valgytų tiek mėsos gerbėjai, tiek vegetarai, tiek žaliavalgiai? Ko gero, pirmasis į galvą šaunantis atsakymas – daržovės ir vaisiai. Ypatingai šaltuoju metų laiku – rudenį ir žiemą – visi norime organizmą papildyti vitaminais, mine...