polifenoliai

25 straipsnių

Amelija Trumpytė

Kad Omega riebalų rūgštys – svarbios ir reikalingos organizmui, girdėjo dažnas. Tokia informacija, o tiksliau, informacijos nuotrupos mus pasiekia žiniasklaidos kanalais, per reklamas, socialinius tinklus. Tačiau retas kuris šia tema pasigilina labiau. Kas tas Omega-3? Kuo jis skiriasi nuo Omega-6 a...

Goda Raibytė-Aleksa, VU Gyvybės mokslų centras

Habilituoto mokslų daktaro Narimanto Čėno laboratorijoje vyksta redoks aktyvių vaistų, jų analogų ir pirmtakų tyrimai. „Tai dažnai nėra tokie preparatai, kuriuos gauname vaistinėje, tačiau jų tyrimai leidžia prognozuoti naujas vaistų pritaikymo galimybes arba jų šalutinį poveikį“, – pasakoja mokslin...

„Žinių radijo“ laida „Ekspertai pataria“, Gabrielė Grinkaitė

Aliejų naudojame kone kasdien, tačiau nuėjus į parduotuvę ne taip lengva jį išsirinkti. Daugybė skirtingų rūšių, gamybos būdų, be to, kiekviena etiketė vardina pačias įvairiausias gerąsias savybes. Kokį aliejų rinktis priklauso ir nuo to, ką planuojate su juo daryti, mat kepimui tinkami vieni, o mai...

Roma Macijauskaitė

Ar pastebėjote, kad valgant vienokį maistą, savijauta geresnė, daugiau jėgų, net jaučiatės stipresni. O jei dar sergate kuo nors – net sveikata pagerėja. Biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentės ir mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė neabejoja: tai priklauso nuo maisto produktuose esančių pol...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Kilmė. Manoma, kad kakavos pupelių kilmė slypi Centrinės Amerikos majų civilizacijoje. XVI a. ispanų užkariautojai kakavą atvežė į Europą ir ši greitai išpopuliarėjo. Kakavmedžio auginamos kakavos pupelės turi ilgą ir nepaprastą istoriją – jos buvo naudojamos įvairioms reikmėms, pradedant pinigais i...