Šis paprastas triukas labai pasitarnaus jūsų piniginei.

Daržovės suglemba, nes jos ima džiūti, – laikui bėgant jos netenka vandens, taigi tampa mažiau traškios ir sultingos, rašo yahoo.com. Taigi geriau daržoves laikyti drėgnesnėje ir vėsesnėje aplinkoje (pavyzdžiui, šaldytuve). Norėdami sugrąžinti daržovėms šviežumą duokite joms vandens.

Galite sudėti jas į dubenį su šaltu vandeniu arba panardinkite šakninę daržovės dalį į stiklainį su vandeniu.

Priklausomai nuo to, kokią daržovę mėginate prikelti antram gyvenimui, tai gali užtrukti nuo 15 minučių iki valandos. Dar rekomenduojame į vandenį panardintą daržovę kurį laiką palaikyti šaldytuve.

Kai daržovės atrodys geriau, naudokite jas taip, kaip ketinote ruošti prieš kelias savaites. Dar viena džiugi naujiena ta, kad iš daržovių pasišalina vanduo, tačiau visi naudingi mineralai lieka.

Taigi kurias daržoves atgaivinti pavyksta sėkmingiausiai?

Geriausių rezultatų galite tikėtis gaivindami šaknines daržoves ir augalus poringa vidine dalimi, pavyzdžiui, salierų stiebus. Dar ganėtinai sėkmingai galima atgaivinti žoleles. Taigi kur kas lengviau atgaivinimo procedūroms pasiduoda tvirtesnės struktūros daržovės, pavyzdžiui, salierų stiebai, o štai ant šių stiebų esantys lapai antrajam gyvenimui jau kažin ar beatgims. Taip pat kažin ar pavyktų atgaivinti pūti linkusias daržoves, pavyzdžiui, cukinijas ar salotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)