Kiekvienas jų gali puikiai papildyti jūsų pusryčių asortimentą.

Bananai su migdolų sviestu

Bananai su migdolų sviestu yra vienas mėgstamiausių R. Hay'jaus patiekalų. Šis skanus sudėtingų angliavandenių ir baltymų derinys apjungia bananuose esančius cukrus, magnį ir amino rūgtis bei migdolų svieste esančius B grupės vitaminų ir baltymus ir suteikia energijos.

Didelė dozė kalio, aminorūgšties triptofano ir B grupės vitaminų derinys pagerins nuotaiką, o gera nuotaika skatina fizinį aktyvumą, kuris leis judėti teigiama linkme.

2012 metais JAV Šiaurės Karolinos valstijoje veikiančio Apalačių valstijos universiteto mokslininkai nustatė, kad bananai yra tokie pat naudingi suteikiant energijos, kaip ir sportiniai gėrimai. Be to, jie yra visiškai natūralus produktas.

Riešutai

Riešutuose yra gausu gerųjų riebalų, ląstelienos ir baltymų. Be to, jų glikeminis indeksas yra žemas. Tai reiškia, kad jie yra ilgai virškinamas maisto produktas ir tolygiai suteiks energijos.

Riešutai taip pat yra geras B grupės vitaminų šaltinis, juose gausu geležies, cinko, kalio ir magnio.
Riešutai padeda stiprinti imuninę sistemą, nes juose yra svarbių antioksidantų, įskaitant seleną, manganą ir varį.

Riešutų rekomenduojama valgyti prieš ir po treniruotės. Maistingiausi yra graikiniai riešutai, braziliški riešutai ir migdolai.

Gal ir atrodytų keista ryte valgyti špinatus, tačiau kadangi jų skonis labai subtilus, jie tinka kone į bet kurį pusryčių patiekalą. Špinatuose yra itin daug geležies, magnio ir kalio. O didelis magnio kiekis yra itin svarbus užtikrinti tinkamą energijos kiekį ląstelių lygmenyje.

Magnis ne tik skatina energijos gamybą ląstelėse, bet ir turi raminančių savybių, gerina miego kokybę ir trukmę, o geras miegas yra itin svarbus gerai savijautai. Magnio trūkumas taip pat jaučiamas jeigu kankina mėšlungis ar tvinkčioja akys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)