Pilvo preso treniruokliai ir diržai, mažinantys pilvo srities apimtis, pristatomi kaip puikus būdas atsikratyti toje srityje susidariusių riebalų. Ar tikrai įmanoma vos po kelių treniruočių turėti gražų pilvo presą? Treneris G. Beikus atskleidžia, jog diržo – nepakanka, o taip pat svarsto ir apie jo veiksmingumą, rašoma pranešime spaudai.

„Per savo darbo praktiką matau kaip klientai stengiasi visomis priemonėmis atsikratyti perteklinių riebalų ir nori turėti gražų pilvuką, tačiau vieno pratimo arba vienos taisyklės neužtenka. Klientai ateina išbandę beveik viską, tačiau nepastebėję rezultatų ir praradę motyvaciją”, – pasakojo treneris.

Pilvo preso treniruokliai su elektros impulsais, stimuliuojantys raumenis

Tikriausiai esate girdėję apie pigius elektrinius stimuliacinius prietaisus, kurie treniruoja jūsų raumenis už jus, sėdint ant sofos ar darant pratimus. Prietaiso elektriniai impulsai perduoda signalą raumeniui susitraukti ir vėl atsipalaiduoti. Šių aparatų gamintojai tikina, jog užtenka kelių minučių per dieną ir netrukus pasieksite norimų rezultatų. Tačiau kaip gi yra iš tikrųjų?

Treneris G. Beikus išbandė pigų elektros impulsu valdomą treniruoklį ir dalinasi savo atsiliepimu:

„Tokį treniruoklį pirmą kartą išbandžiau prieš 15 metų, buvau jaunas ir apie sportą mažai išmaniau. Anksčiau šie aparatai buvo „ant bangos“, beveik visi mano draugai juos turėjo. Iš pradžių užtepęs gelį, užsidėdavau specialų diržą ant pilvo, įjungdavau norimą programą ir vaikščiodamas ar sėdėdamas ant sofos „sportuodavau”. Jausdavau, kaip pulsuoja raumuo it sportuojant. Reklaminiai lankstinukai buvo labai patrauklūs, o aš norėjau tobulo pilvo preso, tad viską dariau pagal nuorodas ant pakuotės ir mėnesį laikiausi rėžimo.

treniruoklis

Po pirmųjų seansų jausdavau skausmą, tačiau ilgainiui pilvo presas priprato prie elektrinių impulsų. Po mėnesio nepastebėjau jokių rezultatų, todėl nutariau grįžti prie įprastų pratimų pilvui. Puikiai atsimenu, kai grįžęs prie įprastinio sporto darant pirmą pratimą neįstengiau padaryti dvidešimt atsilenkimų, kuomet anksčiau įveikdavau penkiasdešimt. Galų gale nutariau treniruoklio nebenaudoti ir jį tiesiog išmečiau. Manau, jog toks likimas laukia visų, kurie nemato norimų rezultatų, pasidavę reklamos subtilybėms. Tačiau labai gaila, jog žmonės po nesėkmingų bandymų negrįžta prie įprasto fizinio aktyvumo ir taisyklingos mitybos.”

Pilvą liekninantis diržas

Sunku nepastebėti reklamų, kuriose pristatomas šio diržo efektyvumus. Teigiama, jog riebalinį audinį esantį aplink pilvą yra nepaprastai lengva pašalinti šio diržo dėka. Pilvą liekninantis diržas gali būti lengva pagunda, ypač tiems, kurie perkopę trisdešimtmetį vis susimąsto „kaip sumažinti pilvo apimtį?“

Consumer Reports (liet. vartotojų ataskaitos agentūra) yra nepriklausoma, ne pelno siekianti organizacija, veikianti kartu su vartotojais dėl tiesos išsiaiškinimo, skaidrumo ir sąžiningumo rinkoje. Jie naudoja griežtus tyrimus, vartotojų įžvalgas, žurnalistikos ir politikos srities žinias, kad informuotų apie sprendimus dėl prekių ar paslaugų pirkimų, vykdo reguliavimo ir sąžiningos konkurencijos praktiką. Ji atliko bandymą su pilvą liekninančiu diržu norėdami ištirti ar jo naudojimas veikia kaloringumą ir padeda pagreitinti riebalų tirpimą: ,,Naudojome medžiagų apykaitos analizatorius norėdami apskaičiuoti kalorijų kiekį, atsikratytą žmonėms bėgiojant su diržu. Rezultatas – neaptikome didelių skirtumų tarp sudegintų kalorijų skaičiaus žmonėms bėgiojant su diržu ir be jo, – patvirtino Alex Willen, Consumer Reports vadovas. – Būkite atsargūs nešiodami pilvą lieknintį diržą visą dieną. Diržas gali padidinti problemas su skrandžiu, žarnyno ar stuburo skausmais.‘‘
„Ratukai‘‘ pilvo presui

„Ratukai” pilvo presui yra naudingi tiems, kurie turi sveiką ir stiprią nugarą.

„Pagrindinis dalykas – tvirta nugara, kuri leidžia taisyklingai atlikti pratimą ir sau nepakenkti‘‘, – atskleidžia treneris Gytis. Pratimo atlikimas yra ganėtinai sunkus ir reikalauja stiprių rankų, krūtinės, pilvo preso ir nugaros raumenų, todėl gerai būtų pasiruošti ir fiziškai sustiprėti paprastesniais pratimais.

Pavyzdys: paprasti atsilenkimai – pirminė padėtis sulenkus kojas gulint ant nugaros, rankos už galvos, viršutinės kūno dalies susirietimai į priekį. Stengiamės kaklo nelenkti, o bandyti keltis iš krūtinės.

Sulankstomi treniruokliai namuose

Treneris Gytis įvardina pliusus ir minusus:

Pliusai:

Puikus būdas greitai sustiprinti pilvo presą tiesiog namuose;

Nebrangūs ir gana praktiški įrenginiai, kuriuos galima padėti po lova ar sulankstyti.

Minusai:

Nemokant taisyklingai naudotis treniruokliais, galima sau pakenkti;

Daug žmonių sportuodami namuose praranda motyvaciją;

Dauguma nesulaukia norimų rezultatų vien tik treniruoklio pagalba.

Kaip pasiekti tikslą?

„Norint pradėti aktyvią gyvenseną reikia pradėti nuo mažų dalykų, tada pereiti prie sudėtingesnių ir nesustoti judėti bei siekti tikslo.

Rezultatus pasiekti jums padės taisyklinga mityba, sportas ir teisingas gyvenimo ritmas, į kurį įeina miegas, poilsis ir paros planavimas. Specialūs diržai ar kiti riebalų deginimo aparatai magiškai neveiks, tad pasikliauti jais rizikinga. Ta pati taisyklė taikoma ir tuomet, jei bandote atsikratyti riebalų nuo pilvo, klubų, šlaunų, rankų ar bet kurių kitų kūno vietų, – pataria treneris.

– Norint atsikratyti riebalų, reikia mažinti kalorijas ir padidinti fizinį aktyvumą. Veiksmingas mitybos planas skirtas svorio mažinimui apima maistą mažesnėms porcijoms ir įvairių sveikų, mažai kalorijų turinčių maisto produktų pasirinkimą. Taip pat svarbu ir subalansuota mityba – vaisiai, daržovės, sveiki grūdai ir liesi baltymų šaltiniai, tokie kaip vištiena, žuvis ar liesas sūris.”

Paprastai rekomenduojama atlikti bent 30 minučių aerobinių pratimų, tokių kaip plaukimas, greitas ėjimas ar kardio treniruoklis.

Treniruotės gali trukti 45 min ar daugiau, kad būtų galima nudeginti riebalus ir numesti svorio. Kaip ir mokslininkai, ekspertas ir treneris G. Beikus nepastebi žymių pokyčių su naudojant anksčiau minėtus prietaisus ir pataria turėti savo dienos discipliną: sveikiau maitintis, taisyklingai sportuoti ir save motyvuojant siekti užsibrėžtų tikslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)