Gerosios bakterijos priklauso bendrai žmogaus kūno mikroflorai – tai visų mikroorganizmų visuma, kurią sudaro laktobakterijos, streptokokai, žarnyno lazdelės ir panašiai. Mikroflora dalyvauja pasisavinant vitaminus, kalcį, padeda virškinimo procese, palaiko sveiką žarnyną, imunitetą, šalina toksinus... Tikriausiai jau supratote, kad mikroflora yra neįtikėtinai svarbi mūsų gyvenime.

Ir visgi, kokias bakterijas vadiname geromis? Kaip probiotikai įvardijama ne viena bakterijų grupė. Labiausiai paplitusios yra bakterijos, priklausančios Lactobacillus ir Bifidobacterium grupėms. Kitos bakterijos taip pat gali būti priskiriamos probiotikams, taip pat mielės, tokios kaip Saccharomyces boulardii.

Skirtingi probiotikų tipai gali turėti skirtingą poveikį. Pavyzdžiui, jei tam tikros rūšies Lactobacillus padeda išvengti ligos, tai nebūtinai reiškia, kad kita Lactobacillus rūšis arba bet kuris iš Bifidobacterium probiotikų turės tą patį poveikį.

Iš tiesų, ir blogųjų bakterijų kiekviename organizme turi būti. Visgi gerųjų turi būti daug daugiau, mat vos joms sumažėjus, blogosios „paima viršų“ ir sukelia įvairias ligas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją