Išvardijo priežastis, kodėl žmonės ne amžėja, o senėja


Kaip pasakojo A. Gečionienė, amžėjimas ir senėjimas nėra tas pats. Gydytoja savo pranešime paaiškino, kaip šią mintį suprasti, bei kokie yra 2 tipų senjorai. Pasak jos, vieni senjorai, nors metų jau turi nemažai, jaučiasi ir fiziškai, ir psichologiškai gerai, dalyvauja įvairiuose renginiuose, užsiėmimuose.

„Jie prisitaiko prie amžiaus pokyčių, todėl jaučiasi gerai ir gyvena gerai. Kita kategorija žmonių iš tiesų senėja. Gali būti 50-ties ar 60-ties metų, bet jau geria dešimtis tablečių per dieną, jei reikia kažkur išeiti, sako, kad viską skauda ir nenori. Jie apriboja savo socialinę erdvę. Tokie asmenys pasiduoda senėjimui ir atsiskiria nuo visuomenės bei nepastebimai užgęsta“, – kalbėjo gydytoja.

Todėl tikslas turėtų būti ne senti, o amžėti, bei apsaugoti savo kūną nuo galimų pažeidimų. Gydytoja taip pat pabrėžia, kad be sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo, labai svarbi psichologinė gerovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)