Iš viso Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaus 16 komandų, susiskirstytų į keturias grupes po keturias komandas.

Lietuvės su jau minėtomis rinktinėmis pateko į B grupę. A grupėje tarpusavyje varžysis Danija, Kroatija, Juodkalnija ir Serbija, C grupėje – Švedija, Rumunija, Vengrija ir Prancūzija, D grupėje – Portugalija, Norvegija, Ispanija ir Baltarusija.

Į kitą etapą pateks ir kovą dėl medalių tęs po dvi geriausias grupių komandas. Kitos rinktinės varžysis dėl 9-16 vietų.

Priminsime, kad Lietuvos 19-mečių merginų rankinio rinktinė, treniruojama Alos Senvaitienės, kelialapį į Ispanijoje vyksiantį Europos merginų (U-19) rankinio čempionatą iškovojo balandžio mėnesį Garliavoje.

Lietuvės rezultatu 33:20 (14:10) sutriuškino Farerų salų rinktinę, tačiau kitą dieną rezultatu 20:30 (8:15) nusileido atrankos turnyro lyderėms Norvegijos rankininkėms. Visgi, mūsiškės parodė charakterį - paskutinėse atrankos turnyro rungtynėse Garliavoje lygiosiomis – 30:30 (13:15) sužaidė su čekėmis ir tai atvėrė kelius į Senojo žemyno pirmenybes.

Mūsų šalies 19-mečių rinktinė Europos čempionate dalyvaus po aštuonerių metų pertraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)