Vokietijos ekipos garbę gina lietuvių kilmės rankininkė Kim Naidzinavičius, o Islandijos rinktinei, kuri jau baigė turnyrą, atstovavo lietuvė Ramunė Pekarskytė.

Čempionatą pradėjo 16 rinktinių, dabar kovas tęsia 12. Po pirmo etapo iš pirmenybių pasitraukė Ukraina, Makedonija, Kroatija ir Islandija, grupėse užėmusios paskutines, ketvirtas, vietas.

Antrame etape komandos suskirstytos į dvi grupes. Pirmoje rungtyniauja Norvegijos, Prancūzijos, Serbijos, Danijos, Švedijos ir Čekijos rankininkės. Antroje grupėje žaidžia Rusija, Ispanija, Juodkalnija, Rumunija, Vengrija ir Vokietija.

Pirmas dvi vietas grupėse užėmusios ekipos santykius aiškinsis pusfinaliuose, o trečiose pozicijose likusios rinktinės varžysis dėl 5−6 vietų.

Pagrindinėmis favoritėmis iškovoti auksą yra vadinamos Norvegijos rankininkės. Europos čempionatuose, kurie rengiami nuo 1994 metų, norvegės nugalėtojomis tapo net penkis kartus. Jos triumfavo pastarosiose ketveriose žemyno pirmenybėse, užėmė pirmą vietą 2012-ų Londono olimpinėse žaidynėse, neturėjo lygių ir praėjusiame pasaulio čempionate.

Tiesa, šiame čempionate Norvegijos rinktinė sulaukia įnirtingo pasipriešinimo. Pirmame etape norvegės visus tris mačus laimėjo tik 1−2 įvarčių persvara.

Transliacijų tvarkaraštis: gruodžio 10 d. 17.05, 19.05 ir 1.00 val., 11 d. 17.10, 19.05 ir 23.40 val., 13 d. 17.05 val., 15 d. 16.45 ir 18.15 val. (pusfinaliai), 16 d. 17.55 val. (finalas), 19.40 val. (mažasis finalas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją