Serbai A grupę laimėjo efektyviu žaidimu

Serbijos komanda nebuvo laikoma B grupės favorite, tačiau sužaidė itin efektyviai ir užėmė pirmą vietą. Įmušę vos 4 įvarčius ir praleidę 2, serbai iškovojo 2 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir surinko 7 taškus.

Pirmose rungtynėse Serbija 2:1 privertė pasiduoti Turkijos rinktinę, antrose 1:0 nugalėjo Gruziją po įvarčio 74-ąją minutę. Trečiąją dieną atsilikinėjo rungtynėse su Prancūzija, tačiau iškovojo lygiąsias 1:1.

Serbijos ekipos stiprybė – komandiniame žaidime. Nei vienas žaidėjas nepelnė daugiau negu įvarčio, be to visi 18 futbolininkų turėjo galimybę pasirodyti aikštėje. Vienu komandos lyderių laikomas puolėjas Aleksandaras Mitrovičius, kuris jau debiutavo Serbijos vyrų rinktinėje.

Atakuojantis saugas Dejanas Melegas išsiskiria savo klubu – jis šiemet atstovauja Amsterdamo „Ajax“. Užsienyje taip pat žaidžia Londono „Tottenham“ gynėjas Milošas Veljkovičius. Visi kiti serbai atstovauja savo šalies klubams.

Rinktinės treneris – buvęs žinomas tuometinės Jugoslavijos saugas Ljubinko Drulovičius. Jis Portugalijos futbolą pažįsta puikiausiai, nes ten praleido beveik visą savo žaidėjo karjerą ir su „Porto“ laimėjo penkis čempionų titulus.

Portugalų puolimas įsibėgėjo

Portugalija „mirtininkų“ A grupėje iškovojo dvi pergales ir užėmė antrą poziciją. Portugalai išsiskyrė rezultatyvumu – per paskutines dvejas rungtynes jie įmušė 8 įvarčius.

Pirmoje dvikovoje Portugalija 0:1 nusileido nugalėtojų titulą ginančiai Ispanijai, antrose 4:1 sutriuškino Olandiją, trečiose – 4:2 įveikė Lietuvą.

Portugalijos ekipoje išsiskyrė puolėjas Alexandre Guedesas, kuris į olandų vartus įmušė du įvarčius. Sėkmingai kol kas užsirekomendavo ir „Manchester City“ saugas Marcos Lopesas. Rinktinės pagrindą sudaro dviejų Lisabonos superklubų - „Benfica" ir „Sporting" žaidėjai.

Komandą treniruoja buvęs saugas Emilio Peixe, kuris žaidė už visus tris Portugalijos grandus ir du kartus tapo šalies čempionu su „Porto“. Pastarojoje ekipoje jis rungtyniavo su rytojaus oponentu L. Drulovičiumi.

Čempionai žengia be suklupimų

Pastaruosius du U-19 čempionatus laimėjusi Ispanija ir šiemet kol kas žengia be suklupimų. „Mirtininkų“ A grupėje ispanai iškovojo visas tris pergales: 1:0 su Portugalija, 2:0 su Lietuva ir 3:2 su Olandija.

Jei pirmosiose dvejos rungtynėse ispanai pirmavo nuo rungtynių pradžios ir kontroliavo žaidimą, tai trečiose jiems teko pademonstruoti charakterį ir vytis olandus.

Ši Ispanijos rinktinė demonstruoja klasikinį šios šalies stilių – staigūs perdavimais, ilgas kamuolio valdymas laukiant savo progos atakai. Vienas ekipos lyderių – Madrido „Real“ gretose UEFA Čempionų lygoje jau debiutavęs Jose Rodriguezas. Grupių etape po du įvarčius pelnė puolėjai Ikeras Hernandezas ir Sandro Ramirezas.

Rinktinę treniruoja praeityje žinomas Bilbao „Athletic" gynėjas Luisas de la Fuente.

Prancūzija bandys pakartoti 2010 metų sėkmę

Prancūzijos rinktinė – paskutinė komanda, kuriai 2010 metais buvo pavykę sustabdyti ispanų dominavimą čempionate. Tačiau šiemet prancūzai kol kas žaidžia neužtikrintai.

Pirmoje rungtynėse Prancūzija neįveikė debiutantės Gruzijos (0:0), antrose 2:1 privertė pasiduoti Turkiją, o trečiose neišsaugojo turėto pranašumo prieš Serbiją (1:1) ir išleido iš rankų pirmąją poziciją.

Rezultatyviausias prancūzų gretose – „Rennes“ klubo saugas Adrienas Hunou. Komandos potencialiais lyderiais taip pat laikomi „Lyon“ puolėjas Yassine’as Benzia ir Adrienas Rabiot, kuris šį sezoną „Paris Saint-Germain“ komandoje žaidė UEFA Čempionų lygoje.

Ekipą treniruoja 2010 metais iki U-19 čempionato aukso atvedęs Francis Smerecki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)