Gana pasaulio čempionato finalo etape žais trečią kartą iš eilės.

2006-ų metų planetos pirmenybėse Vokietijoje Ganos futbolininkai suklupo aštuntfinalyje, o prieš ketverius metus Pietų Afrikos Respublikoje pateko į ketvirtfinalį.

Ganos ekipoje, kuri šioje poroje iš anksto buvo rami dėl galutinio rezultato po triuškinamos pergalės prieš varžovus namuose 6:1, pasižymėjo Kevinas-Prince'as Boatengas 89-ą minutę.

Kitame atsakomajame mače Alžyras namuose 1:0 (0:0) laimėjo prieš Burkiną Fasą, atsirevanšavo konkurentams už nesėkmę išvykoje 2:3 ir pateko į pasaulio čempionatą, nes įmušė daugiau įvarčių svečiuose.

Lemiamą įvartį 49-ą minutę įmušė alžyrietis Madjidas Bougherra.

Anksčiau Alžyro rinktinė planetos pirmenybėse žaidė 1982, 1986 ir 2010 metais.

Rezultatai:

Egiptas 1 - 0 Gana (pirmas mačas – 1:6).

24' Amr Zaki [1 - 0]
84' Gedo [2 - 0]
89' Kevin-Prince Boateng [1 - 2]

Alžyras 1 - 0 Burkina Fasas (2:3).

49' Madjid Bougherra [1 - 0]

Bilietus į 2014 metų pasaulio čempionatą jau turi 28 pasaulio rinktinės – šeimininkė Brazilija, Argentina, Australija, Čilė, Kolumbija, Kosta Rika, Ekvadoras, Hondūras, Iranas, Japonija, Pietų Korėja, JAV, Belgija, Italija, Vokietija, Nyderlandai, Šveicarija, Rusija, Bosnija ir Hercegovina, Anglija, titulą ginanti Ispanija, Graikija, Kroatija, Dramblio Kaulo Krantas, Nigerija, Kamerūnas, Gana ir Alžyras.

Antradienio vakarą dar paaiškės ir keturios Europos paskutinės atstovės pasaulio čempionato finalo etape.

Trečiadienį savo santykius galutinai išsiaiškins Naujosios Zelandijos ir Meksikos (pirmas mačas – 1:5) bei Urugvajaus ir Jordanijos (pirmas mačas - 5:0) komandos.

Tuomet visų 32 planetos pirmenybių dalyvių atstovai keliaus į Bahiją, Braziliją, kur gruodžio 6-ą dieną bus traukiami finalinio etapo burtai.

DELFI primena, kad 2014 metų pasaulio futbolo čempionatas vyks birželio 12 – liepos 13 dienomis dvylikoje Brazilijos miestų. Tai bus antras kartas istorijoje, kai pirmenybes priims Brazilija (1950 metų finale Urugvajus 2:1 įveikė šeimininkus brazilus).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)