„Akivaizdu, jog oro sąlygos buvo keistos. Tad sunku pasakyti kokios esame dabar formos palyginus su praėjusiais metais“, – kalbėjo F. Alonso. - Panašu, jog pasitikėjimo savimi dabar turime daugiau nei prieš dvylika mėnesių. Prieš metus, paskutinių bandymų metu mes iš dalies žinojome, jog atsiliekame 2 sekundėmis. Prognozavome, jog mums prastai seksis pirmoje kvalifikacijoje ir buvome teisūs“.

„Šį kartą viskas kitaip. Dabar labiau pasitikime savimi. Mūsų tikslas buvo sumažinti skirtumą, kuris mus nuo varžovų skyrė lenktynėse Brazilijoje. Tikiuosi, jog atvykę į Australiją būsime geresnės formos nei paskutinėse praėjusių metų sezono lenktynėse“.

F. Alonso neabejoja, jog antrus metus iš eilės jis bus pajėgus kovoti dėl F-1 čempiono titulo.

„Taip, aš taip manau. Nematau priežasčių kodėl turėčiau galvoti kitaip. Praėjusiais metais turėjome itin sunkią žiemą. Buvome visiškai sutrikę, sunkiai sekėsi perprasti techniką. Tačiau su tuo automobiliu mes sugebėjome kovoti dėl čempiono titulo.

„Dabar turime automobilį, kuris puikiai reaguoja į mūsų atliekamus pakeitimus. Galbūt ir nesame patys greičiausi, tačiau naujas automobilis tikrai turi potencialą“.

J.Buttonas: „Mercedes“ greičiu pranoksta varžoves

„McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas mano, jog kol kas gerą formą F-1 bandymų metu demonstruoja „Mercedes“ ekipa. Atkreipęs dėmesį į varžovų greitį, britas nelinkęs nurašyti savo ekipos. Sportininkas įsitikinęs, jog per paskutines dvi bandymų dienas Barselonoje (Ispanija) „McLaren“ pavyks patobulėti.

„Sakyčiau, jog viena komanda, kuri yra greitesnė už kitas, tai „Mercedes“, – pareiškė J. Buttonas. - Meluotume, jei sakytume, kad nekreipiame dėmesio į laikus. Juk būtent tam ir yra skirti laikus rodantys ekranai. Priešingu atveju mes juos išjungtume lauk, ar ne taip? Tačiau perprasti tikrąją komandų formą šiuo metu yra tikrai sunku.

Sportininkams Barselonoje trukdė dirbti permainingas oras. J. Buttonas neabejoja, jog per likusias dienas komandai pasiseks patobulėti ir geriau pasiruošti pirmoms sezono lenktynėms.

„Naująjį automobilį yra malonu pilotuoti. Nėra nieko kas mane gąsdintų. Tiesiog manau, jog dar galime jį patobulinti ir padaryti geresnį. Tai įdomiausia dalis. Vis dar yra vietos kur galime patobulėti. Kol kas dar nesame pasiruošę. Dar turime ką nuveikti su savo bolidu. Be to yra dalykų, kurių dar nesuspėjome išbandyti. Tad tikiuosi, jog per likusias dvi dienas mums pavyks padaryti progresą“.

„Jei turėsime dvi geras bandymų dienas, manau, jog pirmoms lenktynėms Melburne būsime gerai pasiruošę. Mūsų laukia svarbi diena, kadangi atliksime sureguliavimo darbus. Aš už automobilio vairo sėsiu sekmadienį“.

„Turime atlikti tam tikrus darbus, kuriuos turėjome būti padarę anksčiau. Tačiau mums sutrukdė tam tikros problemos. Oras taip pat situacijos nepalengvino. Esant tokioms sąlygoms, kai padangos greitai nusidėvi, tikrai nėra lengva. Vienas padangų komplektas nusidėvi per tris ratus“.

S. Vettelis: turime daug darbo

„Red Bull“ vairo Barselonos (Ispanija) trasoje penktadienį sėdęs Sebastianas Vettelis teigia, jog komanda dar turi atlikti daug darbų jei nori gerai pasirodyti pirmose sezono lenktynėse Australijoje.

Ketvirtadienį bandymuose dalyvavęs vokiečio komandos draugas Markas Webberis pareiškė, jog „Red Bull“ neturi didelės greičio persvaros prieš varžoves. S. Vettelis sutinka su australo išsakyta nuomone ir pirmose sezono lenktynėse tikisi rikiuotės priekyje išvysti atkaklią kovą.

„Kalbant apie greitį ir formą kol kas sunku pasakyti kurią vietą rikiuotėje šiuo metu mes užimame“, – kalbėjo vokietis. - Esame patenkinti balansu bei pačiu automobilio elgesiu. Manau, kad tai pozityvūs ženklai. Tačiau ar to pakanka, mes to nežinome. Taigi, vis dar turime daug darbo“.

„Akivaizdu, jog dabartinės sąlygos skiriasi nuo tų, su kuriomis susidursime Melburne. Tad nereiktų nustebti jei ten kuri nors ekipa netikėtai pasirodys geriau už visus. Manau, jog skirtumai tarp komandų sumažėjo. Taigi, mūsų laukia atkakli kova“.

„Red Bull“ ekipa išbandė pasyvią DRS sistemą, tačiau S. Vettelis nenorėjo apie tai kalbėti.

„Nieko nemačiau. Į veidrodėlius nesižvalgau dažnai“.

R.Grosjeanas: „Lotus“ - geriausiųjų ketverte

Darbą F-1 bandymuose baigęs Romainas Grosjeanas mano, jog jo atstovaujama „Lotus“ ekipa šiuo metu turi į geriausiųjų ketvertą patenkantį automobilį.

Prancūzas penktadienį Barselonos (Ispanija) trasoje vykusiuose bandymuose ne tik nuvažiavo 88 ratus, bet ir užfiksavo geriausią rezultatą tarp visų dalyvių. Antrus metus iš eilės „Lotus“ ekipos garbę ginsiantis R. Grosjeanas teigia, jog dabar yra labiau savimi užtikrintas.

„Dabar geriau žinau kokią poziciją užimame palyginus su praėjusiais metais. Kvalifikacija Melburne man buvo tikras siurprizas... Dabar žinau, jog turime į geriausiųjų ketvertuką patenkantį automobilį“, – sakė R. Grosjeanas.

Prancūzas neslėpė nusivylimo, jog paskutines dvi bandymų dienas jam teko dirbti permainingomis oro sąlygomis.

„Žinoma, tai nebuvo idealu. Kimi turėjo problemų praėjusią savaitę vykusių bandymų metu. Norėjau išbandyti techniką sausoje trasoje ir esant aukštesnei oro temperatūrai, tačiau ne aš priimu sprendimus“.

Vis labiau artėjant naujojo F-1 sezono pradžiai R. Grosjeanas pasidalino nuomone apie kitas ekipas ir jų pademonstruotą formą bandymų metu.

„Šlapioje trasoje „Mercedes“ atrodo įspūdingai. Jie važiavo labai greitai. „McLaren“ taip pat greiti. Apie „Ferrari“ kol kas sunku pasakyti. „Red Bull“ taip pat bus greiti. „Mercedes“ turėtų pasirodyti neblogai. Mūsų laukia atkakli kova“.