„Nėra kol kas jokio sprendimo, mes matėme jau ne vieną garsų pareiškimą, sklindantį iš tos šalies, nutaikytą pirmiausia į vidaus politiką. Jeigu bus iš jų kokie žingsniai – bus adekvatus atsakymas. Bet kokiu atveju, tokie daromi sprendimai pirmiausia smogia ir atsiliepia pačios Baltarusijos ekonomikai ir jų gyventojams“, – žurnalistams penktadienį sakė jis.

Įvardijo jis ir galima atsaką Baltarusijai.

„Tai negalėtų krovininiai automobiliai važiuoti ir iš tos šalies, nei per Lietuvą, nei per Lenkiją. Tai, matyt, ekonomikai būtų dar vienas stiprus smūgis. Nemanau, kad tai bus padaryta, bet jei bus, bus adekvatus atsakymas“, – galimą atsakymą į Baltarusijos sprendimus įvardijo premjeras.

Jis teigė, kad kai kuriems Lietuvos sektoriams šie sprendimai atsilieps skirtingai, bet tai nebūtų „labai reikšmingas ir svarbus smūgis mums“, – teigė jis.

Ministras pirmininkas svarstė, kad tokie pareiškimai gali būti daromi norint paveikti baltarusius.

„Siekiama parodyti, kad yra priešas už sienas, kad kaimynas yra didžiausias tavo priešas ir tokiu būdu bandoma kabinti makaronus Baltarusijos visuomenei apie menamą priešą“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Ir priminė jau anksčiau išsakytą Lietuvos poziciją dėl Baltarusijos – šioje šalyje turi būti surengti demokratiniai rinkimai.

Kaip skelbia BNS, A. Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad Baltarusija uždaro sieną su Vakarais ir stiprina valstybinės sienos su Ukraina apsaugą bei sakė siunčiantis „pusę kariuomenės“ stiprinti vakarinių sienų apsaugą.

A. Lukašenka pridūrė, kad su Rusijos valdžios pagalba stiprins Sąjunginės valstybės apsaugą.

Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Europos Sąjunga anksčiau patvirtino planus įvesti sankcijas už smurtą prieš protestuotojus Baltarusijoje atsakingiems asmenims. JAV Valstybės departamentas taip pat paskelbė, kad ruošiasi įvesti sankcijas Minskui ir kad šiuo klausimu konsultuojasi su ES.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)