Reikės:
80 g sviesto
3 šaukšteliai kepimo miltelių
1,5 stiklinės virtų kopūstų
1 česnako
1 svogūno
1 stiklinė špinatų
3 virti kiaušiniai
3 stiklinės kvietinių miltų
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
100 g Parmezano sūrio
Druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Išmaišyti miltus, kepimo miltelius, sviestą ir šaukštelį druskos – tai bus pyrago tešla, į kurią vėliau dėsime įdarą. Suminkius tešlą, pusvalandžiui paliekame ją šaldytuve.
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstus ir špinatus, tuomet juos susmulkiname. Į gilią keptuvę įpilti šaukštą aliejaus, pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką. Jiems apkepus, nuimti keptuvę nuo ugnies ir suberti į ją kopūstus, špinatus. Masę išmaišyti įberiant dar šiek tiek druskos ir pipirų – štai ir turime įdarą.
Kepimo formą patepame aliejumi ir išklojame plonu tešlos sluoksniu. Ant jo dedame įdaro sluoksnį, smulkintus virtus kiaušinius, tarkuotą sūrį – viską užklojame dar vienu tešlos sluoksniu.
Orkaitę įkaitiname iki 200oC, pyragą kepame apie pusvalandį.
Skanaus!