Komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas Eltai sakė, kad daugiausiai diskusijų rudenį veikiausiai prireiks tariantis dėl kitų metų biudžetų.

„Taip pat norima baigti su nekilnojamuoju turtu susijusio Kredito įstatymo pakeitimus dėl skolinimo užsienio valiuta. Svarstysime ir, tikiuosi, šią sesiją priimsime pakeitimus dėl delspinigių skaičiavimo skolinantis nekilnojamajam turtui. Nusimatę ir papildomai diskutuoti bei apsispręsti dėl pozicijos dėl grynųjų pinigų ribojimo“, - Eltai sakė S. Jakeliūnas.

Be to, bus atnaujintas komiteto tyrimas dėl veiksnių ir aplinkybių, lėmusių 2009-2010 metų krizės Lietuvoje reiškinius.

Taip pat, nors komitetas tiesiogiai su tuo nesusijęs, S. Jakeliūnas gali dalyvauti Konstitucinio Teismo procese dėl pensijų reformos.

„Man gali tekti dalyvauti, jeigu bus priimtas svarstyti tas 30 Seimo narių kreipimasis. Tai vėlgi gali užimti laiko ir reikės skirti dėmesio“, - aiškino komiteto pirmininkas.

ELTA primena, kad pirmadienį pirmajame Seimo rudens sesijos posėdyje pristatyta sesijos darbų programa. Programoje yra apie 600 teisės aktų projektų (be lydimųjų). Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 118, prezidentė Dalia Grybauskaitė - 11, Seimo nariai (frakcijos) - daugiau kaip 300 įstatymų projektų.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis posėdyje sakė, kad viena svarbiausių užduočių įgyvendinant Vyriausybės programą bus patvirtinti 2019 m. valstybės bei savivaldybių, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetus. Juose ir toliau numatomi socialinės atskirties mažinimo akcentai - didinti vaiko pinigus ir paramą jaunoms šeimoms pirmajam būstui įsigyti.

S. Jakeliūno minėtą tyrimą dėl vietinių ir regioninių veiksnių ir aplinkybių, lėmusių 2009-2010 metų krizės Lietuvoje reiškinius ir viešųjų finansų būklę, įskaitant viešojo sektoriaus skolos dydį ir šios skolos valdymo sąnaudas, atlikti pavedė Seimas.

Taip pat liepą grupė Seimo narių kreipėsi į Konstitucinį Teismą dėl valdančiųjų priimtos pensijų reformos atitikties Konstitucijai.