Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad su tuo teks susidurti man... Visada mėgau sportą, išmėginau daug įvairių sporto šakų, visada pirmoje eilėje man buvo sportas. Paskaičius ir pagalvojus su svoriu tikrai problemų neturėčiau turėti... Bet esmė ta, kad problemą turiu... Nesu profesionalus sportininkas, bet turiu vieną silpnybę - mėgstu skaniai pavalgyti, o jau šokoladą kaip mėgstu... Plytelė šokolado (100 g) atstoja man mini šokoladuką.

Su sportu būna įvairiai... Kartais einu, kartai ne... Padarai pertraukas - iki trijų savaičių, kartais ilgiau. Man jau 33 metai, medžiagų apykaita sulėtėjusi... Vieną dieną belipdamas į trečią aukštą supratau, kad svoris tikrai jau per didelis.... Viskas! Gana! Nesu tas žmogus, kuris kažką naujo pradeda nuo pirmadienio arba nuo naujų metų. Jei sportuoti, tai nuo šiandien – tokį priėmiau sprendimą

Grįžau namo, stvėriau svarstykles... Opapapa.... 116,5 kg. Tu matai... Greičiausiai grindys toje vietoje nelygios Nusinešiau į kitą vietą - vėl tas pats. Tada nusinešiau ant plytelių – vėl tas pats. Greičiausiai kažkas su baterijomis arba svarstyklėmis – taip nusprendžiau ir sau ramiai padėjau jas atgal Vakare svečiavausi pas draugus ir paklausiau - ar turite svarstykles? Pasisvėriau – TAS PATS 116 KG. Svečiuodamasis toliau sukau galvą, kaip čia ką ir nuo ko pradėti... Ir nusprendžiau – sportas ir mityba, tik du tokie nedideli dalykai gali pakeisti mane

Pradėjau vėl sportuoti. Susiradau tikrai puikų trenerį, kuris man sudarė puikią programą, pradėjau bėgioti. Pirmadienis, trečiadienis, penktadienis - tai tos dienos, kai plušu treniruoklių salėje su iki 50 s pertrauka tarp serijų ir 2 min. pertrauka tarp pratimų (iš pradžių pertraukos būdavo ilgesnės, bet paskui pavyko jas sumažinti iki reikiamų).

Antradienis, ketvirtadienis – lakstymas (6,5-10 km, kartais iki 15 km). Prie tokių krūvių teko priderinti ir maistą, įsigyti kai kurių produktų iš sporto parduotuvės. Nemanau, kad vien iš mitybos organizmas viską gautų, ko reikia, sportuojant tokiu aktyvumu. Specialistai gal paneigs, bet sporte kiek trenerių, tiek nuomonių. Taika.

Grįžtam prie mitybos... Liesa varškė, salotos, virti ryžiai, grikiai, kiaušiniai, paukštiena. Saldumynams – ne. Maitinausi po penkis kartus per dieną Badauti tikrai nepuoliau, nes žinau visas pasekmes. Pagrindinis sunkumas buvo visiškas alkoholio atsisakymas. Kai nusprendžiau tai padaryti, pasijutau kaip buvęs alkoholikas Ir aplink mane - vien tokie .

Ankščiau vidury savaitės vakare alaus buteliukas ar du su kepta duona atrodė nieko blogo (manau, tai daro dauguma). Savaitgaliais, jei eini į svečius, tai kaip čia be stipraus gėrimo (nors kiekiai ir nedideli)?

Kai visiškai atsisakiau alkoholio, visiems kildavo klausimas - kodėl negeri? Kas nutiko? Greičiausiai sergi... Taip, pas mus Lietuvoje jei negeri, tai greičiausiai sergi. Atkrito ir keletas draugų, kurie nusprendė nebekviesti į svečius, nes nebegeriu. Valio! Po kiek laiko visi jau įprato ir niekam nebekilo klausimų. Aš mąstau taip – vienas geras balius minus vienas mėnesis tavo sporto labai gerai veikia.

Po kiek laiko viskas įsivažiavo į savo vėžias, atsipalaidavau valgydamas ir esu viskuo patenkintas. Valgau beveik ką noriu, bet kiekis mažesnis. Tiesiog susitaikiau su tuo, kad negali valgyti to, ką noriu, tiesiog mano organizmas viską kaupia atsargoms... Sportas.. Dabar jam skiriu tris kartus per savaitę Pasiektas rezultatas - 104 kg (ūgis 191 cm.). Riebalų proc. sumažėjo, raumenų proc. padidėjo. Jaučiuosi lengvas ir laimingas .

Visada siekite savo tikslo, nėra neįmanomo, nepulkite kaltinti savo likimo ar teigti, kad nutukimas - tai giminės bruožas (esu ir tai girdėjęs). Viskas priklauso nuo Jūsų, jei neturite valios, tai jau Jūsų problema, tik prašau... Nedejuokite ir nevaidinkite nuskriaustųjų kitų atžvilgiu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt galite papasakoti savo lieknėjimo sėkmės istoriją ir pasidalinti patarimais su valios neturinčiais? Žinote ypatingą lieknėjimo metodą? O gal atvirkščiai – paklausę kaimyno, draugo ar močiutės buvote įklimpę į bėdą, tik norėdami numesti kelis kilogramus?

Papasakokite, kaip pasikeitė Jūsų gyvenimas – laimingesni buvote pradėję „kūno gražinimo“ akciją ar po jos?

Jūsų laiškų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt

Pasidalinkite savo patirtimi! Tai galite padaryti žemiau: