Atšilus orams, norisi nusimesti šiltus drabužius. Dauguma iš po žiemos sezono būna priaugę papildomų kilogramų, kurie trukdo atėjus šiltajam sezonui, nes lengvas garderobas negali paslėpti kūno trūkumų.

Stangraus pilvo preso paslaptis slypi ne raumenų pilvo srityje auginime, o riebalų, kurie juos dengia, deginime. Tai pasiekti galima kalorijų deficito pagalba. Tai yra, pasisavinant mažiau kalorijų ir sunaudojant daugiau energijos.

Trenerės Aistės Alūzaitės patarimai

Jeigu turite didelį pilvą – jūsų kryptis yra ne atskiri pratimai pilvo presui, o bendras svorio metimas. Turi būti tinkamai sureguliuota mityba ir treniruočių kryptingumas, kurių pagrindas – kardio treniruotės.

Kardio treniruočių būdai yra bėgiojimas, plaukimas, važinėjimas dviračiu ir t.t. Kardio treniruotės padės jums efektingai deginti riebalus ir spartinti jūsų riebalų deginimo metabolizmą. Tiesiog reikia imtis atitinkamų veiksmų, nieko nelaukiant.

Jeigu norite sumažinti pilvą – turite derinti kardio treniruotes su pilvo preso pratimų atlikimu. Vien pilvo preso treniravimas didelės naudos jums neduos.

Tačiau tai nereiškia, kad pilvo preso nereikia treniruoti. Į treniruočių programą būtina įtraukti pilvo presą stiprinančių pratimų kompleksą.

Turite atsiminti, kad pilvo presas sudarytas iš keturių porų raumenų, kurias iš esmės reikia treniruoti kiekvieną atskirai.

Štai keletas pratimų pilvo presui, kuriuos su „Judam kartu“ galite daryti vietoje klasikinių atsilenkimų. Taigi judam kartu!