Nacionalinės šefų rinktinės kapitonas Deivydas Praspaliauskas vėl stebina įdomiais skonių deriniais – šįkart pristato salotas su starkio filė. Nors D. Praspaliausko virtuvė dažniausiai yra skandinaviška, šįkart jis pasinaudojo iš Peru kilusia maisto ruošimo technologija, o įkvėpimo sėmėsi iš lietuviškų skonių.

Išbandykite šias salotas ir nustebinkite šeimą įdomiu bei gardžiu patiekalu.

Reikės:

  • 50 g starkio filė
  • 20 g artišokų
  • 50 g pomidorų
  • 15 g ridikėlių
  • 5 g čili pipirų
  • pusės citrinos žievelės ir sulčių
  • 5 g česnakinių laiškų
  • 10 g petražolių
  • šlakelio aliejaus (tinka alyvuogių, rapsų)
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
Salotos su žuvimi – įkvėptos Pietų Amerikos, pritaikytos lietuvių skoniui


Gaminimas:

  1. Supjaustykite starkio filė kubeliais.
  2. Nulupkite pomidorą ir supjaustykite kubeliais. Vyšninį pomidoriuką padalinkite į keturias dalis, nelupkite.
  3. Susmulkinkite čili pipirą, petražoles, česnakinius laiškus.
  4. Viską suberkite į vieną dubenėlį, įspauskite šviežios citrinos sulčių ir įtarkuokite žievelę.
  5. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite šlakelį aliejaus.
  6. Viską išmaišykite.
  7. Paserviruokite lėkštėje, papuoškite ridikėliais, petražolėmis ir česnakiniais laiškais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Valstybė skolą iš jūsų sąskaitos susigrąžins pati: kiek tai teisėta ir teisinga (38)

Gyventojai reiškia nepasitenkinimą, kad „Sodros“ nurodymu skolos už privalomąjį sveikatos...

Kas sieja „valstiečius“ su Matijošaičiu? Atsakymą kauniečiai rado pašto dėžutėse (355)

Kam „valstiečiams“ savo partiniame leidinyje reklamuoti Kauno miesto merą Visvaldą...

Netikėta britų operacija: nerimo būta tokio didelio, kad Rusija skubiai pasiuntė diplomatų (40)

Tai – neeilinė 30 valandų operacija, kurios tikslas buvo Solsberyje nužudyti vieną konkretų...

Junckerio elgesiu pasibaisėjęs žurnalistas: jis peržengė visas ribas papildyta (132)

„Atmosfera Briuselyje pastaruoju metu primena Brežnevo epochą. Mūsų politinei sistemai vadovauja...

Įspėjimas mažųjų kauniečių tėvams – galimai paspęstos žabangos (8)

Sekmadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos pranešimas apie netikėtą...

Gamta kėsinasi atimti pamėgtą lietuvių pramogą (13)

Poilsiautojams ši vasara prasidėjo kur kas anksčiau ir labai gerai: jau gegužės mėnesį...

Maisto klastojimas: vietoj žuvies mums parduoda vandens glazūrą ir džiuvėsėlius (119)

Silkės vietoje sardinių siekiant atpiginti produktų gamybą arba vengiant mokesčių, šaldytų...

Sostinės širdyje – trumpų suknelių ir šortų fiesta (31)

Savaitgalį gero oro nepagailėta – termometro stulpeliai rodė virš 25 laipsnių Celsijaus....

Patraukliausi paplūdimiai žymimi Mėlynąja vėliava: regionai, kuriuose jų daugiausia (1)

2018 m. Ekologinis švietimo fondas skyrė 459-iems Turkijos paplūdimiams aukščiausio lygio...