Avinžirnių kotletai su tofu piurė bokšteliais ir keptu kopūstu, anot jos, – puikiausias pasirinkimas sočiai vakarienei.

Reikės:

  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 2 kiaušinių
  • speltos arba pilno grūdo kvietinių miltų
  • 2 morkų
  • kelių skiltelių česnako
  • pusės gūžinio kopūsto
  • 1 svogūno
  • tofu (ieškokite tokio, ant kurio pakuotės būtų užrašas „silk“)
  • tyro alyvuogių aliejaus, skirto kepti
  • šviežios kelendros
  • druskos
  • prieskonių: ciberžolės, kmynų, pipirų, persilado

Gaminimas:

  1. Pirmiausia pradedame gaminti kiek netikėtą garnyrą – karštus kopūstus. Nulupame ir mažais gabaliukais supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įpilame porą šaukštų aliejaus ir sudedame susmulkintus svogūnus. Įberiame kmynų, juodųjų pipirų, ciberžolės ir persilado, pamaišome. Svogūnus pakepame maždaug 3 minutes.
  2. Į tą pačią keptuvę prie apkepusių svogūnų sudedame didesniais gabalais supjaustytą kopūstą. Į keptuvę supilame 100 ml vandens – tai padės išvengti didesnio kiekio riebalų. A. Švetkauskė atskleidžia, kad gaminant šitokias kopūstų salotas labai tinka įberti kmynų, mat ne paslaptis, kad kopūstai neretam sukelia pilvo pūtimą, o kmynai padeda kaipmat susidoroti su šia problema.
  3. Kol kopūstai kepa, gaminame avinžirnių kepsnelius. Pirmiausia susitarkuojame dvi šviežias morkas. Geriausia jas sutarkuoti kuo smulkiau. Į tą patį indą greta morkų suberiame konservuotus avinžirnius su visu jų skysčiu, įdedame porą šaukštų miltų, įmušame kiaušinius, pagardiname česnaku, čili pipiru (tik be sėklyčių), kmynais, ciberžole, druska. Viską sutriname elektriniu trintuvu.
  4. Nepamirštame keptuvėje kepamų kopūstų – juos vis pamaišome.
  5. Į sumaltą avinžirnių ir morkų masę dedame porą šaukštų miltų, išmaišome. Kepsnelių konsistencija turi priminti grietinės tirštumą.
  6. Įkaitiname keptuvę ir po šaukštą lyg kepdami blynus į ją dedame sutrintą daržovių masę. Kepame, kol kepsneliai gražiai apskrunda.
  7. Serviruojame: į lėkštę dedame iškeptus kopūstus, ant viršaus – po kepsnelį, pagardiname tofu piurė, apibarstome kalendra, ciberžole ir druska.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)