Geriausias metas planuoti

Tiems, kurie mėgsta keliauti, greičiausiai kelionių mugės nėra naujiena, na o dar tik norintiems nerti į keliones, kelionių organizatoriai siūlo pasinaudoti bene geriausia galimybe išsirinkti kelionę.

„Sausio pabaiga yra tas laikas, kai pabaigoje vyksta kelionių mugės. Tai pats geriausias laikas pirkti, planuoti. Taip yra per daug metų susiklosčiusi tradicija ir labai kviečiame visus Lietuvos gyventojus nepamiršti susiplanuoti savo atostogų, – sako „Novaturo“ pardavimų direktorė Rasa Barisienė. – Mugė vyksta tiek virtualiai, tiek gyvai. Tiesiog tai tas laikotarpis, kai dar yra puikių pasiūlymų, dar galite rinktis iš pilnos pasiūlos, ir kai galite gauti geriausias kainas.“
Rasa Barisienė

Anot pašnekovės, dabar galima rinktis iš daugiau nei 30 poilsinių krypčių, dar iš apie 100 krypčių galima rintis tiems, kurie nori pažintinių potyrių, o kainų pasirinkimai siekia nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų. R. Barisienė atskleidžia, kad renkantis ir planuojant kelionę mugių metu, galima sutaupyti per 30 procentų kainos.

„Nuolaidų galima tikėtis, praktiškai, visoms kryptims. Dabar ir avia kompanijos skelbia akcijas, nuolaidų galima tikėtis net kelionių draudimui, galima gauti geresnėmis sąlygomis ir kelionių lizingą. Kelionių mugė ir yra apie nuolaidas, apie geriausius pasiūlymus ir didžiausią pasiūlą“, – sako „West Express“ Rinkodaros vadovė Laura Bagdonienė.

Kaip išsirinkti kelionę?

„Turite žinoti, nutarti, kada norite keliauti, susidėlioti, su kokia kompanija Jūs važiuojate, pasirinkti kryptį, kuri Jums yra pati geriausia, įdomiausia, ar kurią norite pamatyti. Šiemet didžiulio populiarumo sulaukia tiek gerai žinomos Juodkalnija, Graikija, Turkija, bet vis daugiau žmonių linksma ir į naująsias kryptis – Kiprą, turime daug Ispanijos krypčių. Pasirinkimas yra didžiulis. Svarbu nepavėluoti, rinktis dabar, nes ne mes vieni keliaujame – visa Europa, visas pasaulis keliauja, užsisako iš anksto. Jeigu norite gauti tai, ko norite – dabar yra pats geriausias laikas“, – sako R. Barisienė.
Laura Bagdonienė

Poilsio krypčių kainos kinta ne tik pagal sezoniškumą, bet ir pagal didžiausią keliaujančiųjų poreikį.

„Turizmo sektoriuje yra du sezonai – vasaros ir žiemos. Vasaros sezonas, dažniausiai, prasideda kovo gale. Tuomet kainos dar yra žemesnės ir tikrai palankios. Žiemos sezonas prasideda lapkričio pradžioje. Tai irgi geras periodas, kada galima būtų planuoti, norint sutaupyti. Tačiau vaikų atostogų periodai ir vasara, yra tie periodai, kada yra brangiausi, nes paklausa yra didžiausia. Turiu patarimą, kada planuoti atostogas, kad sutaupyti. Vasaros sezonas pradedamas pardavinėti rugsėjo mėnesį, tai jau rugsėjį galime planuoti kitos vasaros atostogas, sumokėdami tik 10 procentų avansinį mokestį rinkdamiesi iš didžiausios viešbučių ir krypčių pasiūlos ir, žinoma, iš geriausių kainų. Žiemos sezono keliones pradeda pardavinėti jau gegužės mėnesį ir kaip vasaros sezonui, galima įsigyti geriausiomis sąlygomis“, – teigia L. Bagdonienė.

Prioritetas – patikimumas

„ Novaturo“ atstovė pastebi, kad po kovido žmonės jau grįžo į kelionių planavimą, ruošimąsi atostogoms iš anksto.

„Kelionių organizatoriai yra tas sprendimas, kuris padės pasirūpinti patogiai, atsipalaidavus gerai pailsėti ten, kur nuvyksite. Populiariausios kryptys, kaip ir minėjau, išlieka Graikija, Turkija, Juodkalnija, Tunisas, šiemet labai populiarėja Kipras, Ispanijos kryptys, Italijos, Portugalijos kryptys – tikrai labai daug pasirinkimo ir Lietuvos gyventojai gali jau rinktis net gi išvykimo taškus, net tik iš Vilniaus, bet ir iš Kauno, ir net, jei šiaurinė Lietuva – iš Rygos. Platus pasirinkimas ne tik krypčių, bet ir iš kur išvykti“, – pasakoja R. Barisienė.

L. Bagdonienė pastebi, kad lietuvių norai iki pandemijos ir po jos kinta. Jei iki kovido protrūkio žmonės jau mažiau rinkosi keliones, kur viskas įskaičiuota, po pandemijos vėl mielai renkasi tokius pasiūlymus.

„Kokį prioritetą visų pirma teikia lietuviai kelionėms – tai patikimumas. Patikimas partneris, patikimas kelionės organizatorius. Tiek pandemija, tiek visos politinės situacijos, net įvairūs gamtos stichijų nutikimai parodo, kad įsigijus kelionę per kelionių organizatorių ar agentūrą, gali būti užtikrintas, kad kažkam nutikus ta kelionė be problemų gali būti atidėta arba bus grąžinti pinigai. Ypatingai šeimos renkasi keliauti su kelionių organizatoriais. Jauni žmonės mėgsta keliauti ir savarankiškai, tačiau yra tokių, kurie perka pas mus ir planuoja keliones saugias ir patikimas“, – dalijasi „West Express“ atstovė.
 Sidi bou Said

R. Barisienė priduria, kad kelionių organizatoriai siūlo tiek gerai pažįstamas kryptis, tiek naujas šalis ir naujus atradimus, tačiau visur lygiai taip pat rūpinasi keliautojais.

„Iš Kuba laukia mūsų, ir Meksika, ir Azijos šalys, ir nebūtinai tik vasaros kryptys – žiemos slidinėjimas Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje. Tikrai galima dar visus suspėti, o vaikų atostogų metą dabar yra labai geras laikas susiplanuoti“, – sako R. Barisienė.