Atviro laiško autorius, mėgindamas sumenkinti pandemijos padėties rimtumą, dalinasi neteisingais statistiniais duomenimis ir stebisi, kodėl pandemija apskritai buvo paskelbta. Apačioje pateikiame klaidingus laiško autoriaus teiginius.

Pandemija skelbiama, kai susergama virs 5% gyventojų

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pandemiją apibrėžia kaip visame pasaulyje plintančią naują ligą. Taigi, jokio nurodymo, kiek žmonių turi sirgti iki paskelbiant pandemiją nėra.

„Gripo pandemija kyla tuomet, kai naujas gripo atsiranda ir po visą pasaulį išplinta naujas gripo virusas, kuriam dauguma žmonių neturi imuniteto“, – rašoma PSO tinklalapyje.

„Šiuo metu yra daugiau nei 118 tūkst. ligos atvejų 114 šalių, o 4291 žmogus neteko gyvybės. Tūkstančiai kovoja dėl savo gyvybės ligoninėse. Per ateinančias dienas ir savaites tikimės, kad atvejų, mirčių ir šalių, kuriose išplis infekcija, bus dar daugiau. PSO atidžiai stebėjo šį protrūkį ir mus labai neramina jo plitimas ir sunkumas. Todėl mes įvertinome, kad COVID-19 galima apibūdinti kaip pandemiją.“

PSO išskiria 6 viruso plitimo fazes:

1 Fazė. Virusas cirkuliuoja tarp gyvūnų ir nerodo jokių perdavimo žmogui požymių. Pandemijos rizika nedidelė.

2 Fazė. Tarp gyvūnų cirkuliavęs virusas perduodamas žmonėms. Nuo šios fazės virusas laikomas grėsme ir kelia potencialią pandemijos riziką.

3 Fazė. Gyvūnai virusą perduoda keletui žmonių, tačiau įrodymų, kad vienas žmogus virusą gali perduoti kitam žmogui yra mažai. Rizika kilti didesniam susirgimui žmonių bendruomenėje nedidelė.

4 Fazė. Virusas perduodamas iš žmogaus žmogui, dėl to kyla protrūkiai bendruomenėse. Šią stadiją pasiekęs virusas kelia didelę pandemijos grėsmę.

5 Fazė. Virusas buvo perduotas bent dviems PSO kuruojamame regione esančioms šalims. Nors susirgimai užfiksuoti tik dviejose šalyse, nuo šios fazės pandemija tampa neišvengiama.

6 Fazė. Virusas buvo perduotas į dar bent vieną PSO kuruojamo regiono šalį. Ši fazė dar vadinama pandemijos faze ir reiškia, kad pasaulyje vyksta pandemija.

sergamumas nėra didesnis už įprastą sezoninį gripą

Balandžio 10 dieną vykusios spaudos konferencijos metu PSO vadovas įspėjo šalių lyderius, kad COVID-19 susirgę asmenys patiria gerokai didesnę mirties riziką, nei susirgę sezoniniu gripu.

„Mirtingumas nuo COVID-19 gali būti maždaug 10 kartų didesnis už mirtingumą nuo gripo“, – vaizdo pokalbio metu sakė Tedros Adhanom Ghebreyesus. Tą patį Baltuosiuose rūmuose kartojo ir vienas žymiausių JAV imunologų Anthony Fauci.

Kalbant apie Italiją. Rekordinis mirčių skaičius buvo užregistruotas būtent 2014 ir 2017 metų gripo sezono metu. 2014 m. mirė 375 000 žmonių – tai yra 1027 mirtys per dieną !!!

Identiškas sakinys, kuriame pateikiami neteisingi statistiniai duomenys, jau ne kartą šmėstelėjo melaginguose pareiškimuose ir straipsniuose. Delfi „Melo detektorius“ jau rašė apie tai, kiek žmonių Italijoje mirė didžiųjų sezoninio gripo epidemijų metu.

2013/14 metų sandūros gripo epidemijos metu Italijoje mirė 7027 žmonės, 2014/15 – 20 259.

Žmonės priversti sėdėti izoliuoti namuose, ištisai nešioti kaukes, nors autoritetingų virusologų bei epidemiologų nuomonė vieninga – nuo virusų jos neapsaugo.

Iš tiesų, viskas yra atvirkščiai – akademinė bendruomenė ir organizacijos neturi vieningos nuomonės dėl kaukių nešiojimo viešose vietose.

PSO teigimu, kaukes reikėtų dėvėti tik medikams, tiesiogiai dirbantiems su užsikrėtusiais COVID-19, tuo tarpu JAV Užkrečiamų ligų ir kontrolės prevencijos centras rekomenduoja dėvėti kaukes tam, kad užsikrėtę virusu asmenys neperduotų jo sveikiesiems.

„The Conversation“ publikuotame straipsnyje „Ar visi turėtų dėvėti kaukes? Sudėtingas klausimas“ jo autoriai – medicinos profesorius Bondo Universitete Paul Glasziou ir viešosios sveikatos profesorius Chris Del Mar taip pat ieškojo atsakymo į šį klausimą.

Straipsnyje pateiktos lentelės duomenimis, kaukės dėvėjimas pastebimai sumažinta į aplinką išskiriamų virusų kiekį, jeigu ją dėvintis asmuo yra užsikrėtęs. Taigi, jeigu silpnus simptomus jaučiantis arba besimptome COVID-19 forma sergantis asmuo dėvi kaukę, galimybė, kad jis užkrės kitus žmones, smarkiai sumažėja.

Kaip kaukė gali sustabdyti viruso plitimą

Straipsnio autoriai svarsto, kam ir kur derėtų dėvėti kaukes, atsižvelgiant į tai, kokią apsaugą jos suteikia:

„Jei kaukių dėvėjimas iš esmės sumažina infekcijos perdavimą kitiems, ką turėtume daryti? Galėtume paprašyti visų, kuriems pasireiškia kvėpavimo takų sutrikimo simptomai, viešai dėvėti kaukes. Tai galėtų papildyti kitas strategijas, tokias kaip socialinis atsiribojimas, testavimas ir sekimas, kad būtų sumažintas viruso perdavimas.

Siekdami, kad virusas neplistų per užsikrėtusius žmones be simptomų, galėtume paprašyti visų nešioti kaukes viešosiose patalpose. Lauke tai įgyvendinti sunkiau, nes dauguma žmonių kelia labai mažą arba jokios rizikos.

Galbūt, sumažinus apribojimus, kaukių taip pat gali prireikti kai kuriuose lauke vykstančiuose masiniuose renginiuose, pavyzdžiui, sporto renginiuose ar koncertuose.

Kita galimybė yra „2 x 2“ taisyklė: jei esate lauke 2 metrų atstumu nuo kitų žmonių ilgiau nei 2 minutes, turite dėvėti kaukę.

Kaukę turi nešioti galimai užsikrėtę, siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui. Tai galėtų būti alternatyva ar pagalbinė priemonė laikantis socialinio atsiribojimo, rankų higienos, testuojant ir karantino metu.“

autoritetingi pasaulio medicinos atstovai, nepriklausantys globalistų mafijai teigia, jog vakcina prieš koronavirusą nebus efektyvi, nes virusas mutuoja ir universalios vakcinos prieš visus štamus sukurt neįmanoma.

Mutacijas patiria visi virusai. Tai būdinga jų gyvenimo ciklui. Tačiau gera žinia yra ta, kad atliekant mokslinius tyrimus nustatyta, jog naujasis koronavirusas mutuoja palyginti lėtai, lėčiau nei kiti kvėpavimo takų virusai. Tai duoda mokslininkams viltį sukurti ilgalaikę vakciną.

Peter Thielen, molekulinės genetikos specialistė iš Džono Hopkinso universiteto „Bussiness Insider“ sakė, kad 1000 naujojo koronaviruso pavyzdžių analizė parodė nuo 4 iki 10 viruso padermių, užkrėtusių JAV gyventojus, genetinių skirtumų nuo originalaus viruso, kuriuo užsikrėtė Uhano provincijos gyventojai Kinijoje.

„Šiuo metu viruso mutacijos dažnis leidžia manyti, kad nuo SARS-CoV-2 sukurta vakcina būtų viena vakcina, o ne kasmet sukuriama nauja vakcina, kaip, pavyzdžiui, gripo atveju“, – komentavo P. Thielen.

Taip, „auksinio milijardo“ scenarijus vykdomas nepriekaištingai, pajungiant GMO, G5 ryšį, čipizaciją, juvenalinę justiciją, lytinių iškrypimų skatinimą ir t.t.

Viešą laišką jo autorius užbaigia šiuo metu socialiniuose tinkluose platinamų sąmokslo teorijų rinkiniu, susietų su JAV vadovo Donaldo Trumpo palaikytojų skleidžiamomis „QAnon“ judėjimo idėjomis, esą įtakingi pasaulio asmenys iš tiesų priklauso slaptam pedofilų klanui, siekiančias kontroliuoti visą pasaulį ir jo gyventojus.

Delfi „Melo detektorius“ jau rašė apie tai, kad virusas nebuvo sukurtas žmogaus laboratorijoje, jis niekaip nėra susijęs su 5G plėtra, o priešakinėse gretose su pandemijos protrūkiu kovojantiems įtakingiems asmenims metami kaltinimai yra melagingi.

  • Šaltiniai
  • Should everyone be wearing face masks? It’s complicated; theconversation.com; 2020.04.08
  • The Coronavirus Is Mutating. What Does That Mean for a Vaccine?; nytimes.com; 2020.04.16
  • The coronavirus mutates more slowly than the flu — which means a vaccine will likely be effective long-term; businessinsider.com; 2020.03.26
  • The coronavirus isn’t mutating quickly, suggesting a vaccine would offer lasting protection; washingtonpost.com; 2020.03.24
  • Coronavirus Is 10 Times Deadlier Than Seasonal Flu, Fauci Says; bloomberg.com; 2020.03.11
  • Pasaulio sveikatos organizacijos duomenys
  • What is Pandemic?; healthline.com