Teiginiai

Ukrainiečių pabėgėliai sumušė lenkus už tai, kad šie atsisakė sušukti šūkį „Šlovė Ukrainai“.

Verdiktas

Melas. Kaip išaiškino Lenkijos policija, konfliktą sukėlė Sakartvelo piliečiai. Tarp muštynėse dalyvavusių vyrų nebuvo ukrainiečių tautybės asmenų.

Melo detektoriaus komentaras

Socialiniuose tinkluose paviešintame įraše matyti tarp vyrų kilęs ginčas. Vienas iš jų, vilkintis baltus marškinėlius ir rankose laikantis Ukrainos vėliavėlę ginčijasi su kitu. Kelis kartus girdimas šūkis „Slava Ukraini“ (liet. „Šlovė Ukrainai“). Įrašas sukarpytas į kelias skirtingas atkarpas. Paskutinėje iš jų nufilmuotos tarp vyrų įsiplieskusios muštynės.

Įrašu pasidalinę vartotojai puolė tvirtinti, kad muštynės įsiplieskė Lenkijoje, kai keli lenkai atsisakė sušukti šūkį „Šlovė Ukrainai“, o to reikalavo juos sutikę karo pabėgėliai iš Ukrainos. Vis dėlto, ši versija nesutampa su oficialia Lenkijos policijos išvada, kurią ji pateikė iš karto po to, kai internete pasirodė įrašas – rugpjūčio 26 d.

Klaidinančios žinutės

Lenkijos policijos interneto svetainėje nurodoma (čia):

„Patvirtiname informaciją apie naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įvykusią intervenciją Vyslos bulvare. Praėjus kelioms minutėms po telefoninio skambučio dėl agresyviai nusiteikusios vyrų grupės, į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai. Iš viso buvo nustatyta 13 asmenų, tarp kurių buvo ir Sakartvelo piliečiai, kurie buvo įvardyti kaip agresoriai. Tarp asmenų, turinčių asmens tapatybės korteles, Ukrainos pilietybę turinčių asmenų nebuvo. Įvykio vietoje taip pat buvo greitosios pagalbos automobilis, medicinos pagalbos niekam neprireikė. Apie nusikaltimą niekas nepranešė. Dėl socialiniuose tinkluose pasirodžiusio vaizdo įrašo, iliustruojančio, kad galėjo būti įvykdyta nusikalstama veika, už kurią baudžiamasis persekiojimas vykdomas ex officio, bylą tiria Varšuvos I rajono policijos nuovada. Iki šiol niekas nepateikė pranešimo dėl šios bylos.“
Tas pats patikslinimas apie tos nakties įvykius pateiktas ir Varšuvos policijos „X“ (aut. past. buvęs „Twitter“) paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją