V. Zelenskis savo sekmadienio vakaro vaizdo kreipimesi komentavo blokadas ir protestus dėl ukrainietiškų žemės ūkio produktų importo, kuris, pasak lenkų ūkininkų, žlugdo jų verslą ir kenkia Lenkijos rinkai.

Ūkininkai taip pat reikalauja pakeisti naujas ES aplinkosaugos taisykles, turinčias įtakos žemės ūkio sektoriui. Be blokadų, jie ne kartą išpylė ant žemės ukrainietiškus grūdus.

Lenkijos ir Ukrainos pasienyje taip pat vyko Lenkijos sunkvežimių vairuotojų protestai prieš Ukrainos kelių transporto įmonių konkurenciją.

Sekmadienį vakare kreipdamasis į ukrainiečių tautą V. Zelenskis pažadėjo išspręsti ginčą, kuris įtempė Kyjivo ir Varšuvos santykius.

„Būtina pagaliau rasti išeitį iš padėties Lenkijos pasienyje, kuri jau seniai peržengė bet kokias tiek ekonomikos, tiek moralės ribas, – naujienų svetainė „Ukrainska pravda“ citavo V. Zelenskio žodžius. – Neįmanoma paaiškinti, kaip sunkumus, kuriuos išgyvena kraujuojanti šalis, galima panaudoti vidaus politinėje kovoje. Tačiau mes tai įveiksime“.

„Esu įsitikinęs, kad Ukraina gali atlaikyti (spaudimą – PAP), pasiekti savo tikslus ir nugalėti Rusijos terorą, – pridūrė Ukrainos prezidentas. – Kartu mes galime tai užtikrinti“.

Anksčiau Ukrainos sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai sakė, kad sekmadienio rytą daugiau kaip 2 400 sunkvežimių laukė Lenkijos pusėje, kad galėtų kirsti sieną su Ukraina. Pasak jo, kitų transporto priemonių, įskaitant lengvuosius automobilius ir tolimojo susisiekimo autobusus, sienos kirtimui nebuvo trukdoma.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją