Jis pažymėjo, kad tokios priešlėktuvinės gynybos sistemos turi turėti 360 laipsnių apžvalgos galimybę: „Jei ją pastatysite po pastatu, pastatas užstos vaizdą, ir jis nematys nieko ... Šiandieniai pastatai visiškai užstoja vaizdą radiolokacinėms stotims, nes jie paprastai montuojami iš gelžbetoninių konstrukcijų, kurios yra galingiausi ekranai.“

Todėl tokio tipo oro gynybos sistemos įrengiamos reikiamame aukštyje.

Priešlėktyvinė gynyba

„Tai sistema, kuri gaudo taikinį tiesiai priešais patį pastatą. Jai reikia 360 laipsnių apžvalgos, o apžvalga turi būti 180 laipsnių. Būtent tada ji gali užtikrinti šio pastato apsaugą. Visais kitais atvejais, jei ji yra po pastatu, ji nenaudinga“, – teigia O. Ždanovas.

Delfi primena, kad pastarosiomis dienomis internete dalinamasi nuotraukomis, kuriose užfiksuota karinė technika ant Kremliui svarbių pastatų stogų ČIA ir ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)