Vieną tokią nuotrauką paviešino OSINT (atvirųjų šaltinių žvalgybos informacijos) analitikas Michaelas Horowitzas. Jis tvirtina, kad zenitinis raketų kompleksas „Pancir“ jau stovi ant Rusijos gynybos ministerijos pastato stogo.

Nuotraukoje – pagrindinis Gynybos ministerijos pastatas prie Frunzenskajos krantinės. Kita nuotrauka buvo nufotografuota netoli „Tagankos“ metro stoties.

Apie šias iniciatyvas ketvirtadienį rašė ir karui pritariantys tinklaraštininkai, skelbia BBC Rusijos tarnyba.

„Maskvoje ant vieno namo stogo pastebėtas zenitinis raketų kompleksas „Pancir“. Akivaizdu, kad priežastis – potenciali įvairių bepiločių orlaivių grėsmė. Šiuo atveju geriau padaryti per daug nei per mažai“, – parašė Borisas Rožinas (kanalas „Colonelcassad“, 826 tūkst. prenumeratorių).

Vieną iš nuotraukų paviešinusiame kanale „Vojenyj osvedomitel“ (518 tūkst. prenumeratorių) „Pancir“ atsiradimas ant Maskvoje esančio pagrindinio Gynybos ministerijos pastato stogo aiškinamas kaip mėginimas imtis atsargumo priemonių: „Oro erdvės gynybos sistemos sostinėje negali būti dislokuojamos tik šiaip sau. Greičiausiai karinė vadovybė baiminasi galimos atakos.“

Praėjusią savaitę „Telegram“ kanalais buvo platinamos nuotraukos, įrodančios, kad oro erdvės gynybos priemonių jau randasi ir kituose Maskvos rajonuose, o karą palaikantys tinklaraštininkai gąsdino samprotavimais apie tai, kad Ukraina gali nusitaikyti į Maskvą.

Pernai Rusijos valdžia išties ruošė priedangas nuo apšaudymų, o gruodžio 31 d. rytą Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad naujametinę naktį Maskvos padangę saugos daugiau nei 1,8 tūkst. priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos pajėgų karių.

Rusijos kariškiai priminė, kad Ukrainos dronai dukart smūgiavo į strateginių bombonešių bazę Engelse – Rusijos Saratovo srityje įsikūrusiame mieste, nuo Maskvos nutolusiame tiek pat, kiek nuo Ukrainos sienos. „Pancir-S1“ paskirtis – artima civilinių ir karinių objektų gynyba nuo antpuolių iš oro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)