„Šiandienos ataka prieš Krymo tiltą yra speciali SBU ir karinio jūrų laivyno operacija“, – sakė šaltinis saugumo tarnyboje. Anot to paties šaltinio, smūgis surengtas panaudojus vandens dronus.

„Buvo sunku pasiekti tiltą, bet galiausiai tai padaryti pavyko“, – sakė šaltinis.

Kerčės tiltas, jungiantis Rusiją su Krymu, yra gyvybiškai svarbus gabenant atsargas Rusijos kariuomenei Ukrainoje.

Rusų pastatytas tiltas jau buvo pažeistas 2022 m. spalį, kai sprogo sunkvežimyje padėta bomba, dėl to Maskva kaltino Ukrainą, bet Kyjivas tai neigė, nors vėliau Ukrainos žvalgyba leido suprasti, kad prie to prisidėjo.

„Bet kokios nelegalios struktūros, Rusijos naudojamos masinių žudynių įrankiams pristatyti, neišvengiamai yra trumpalaikės“, – tviterje parašė Ukrainos prezidento padėjėjas Mychailo Podoliakas, greičiausiai turėdamas galvoje tilto ataką.

„Tiltas vėl užmigo“, – „Telegram“ kanale akivaizdžiai apie naujausią smūgį į tiltą paskelbė Ukrainos slaptoji tarnyba SBU.

Rašytiniuose komentaruose naujienų agentūrai AFP SBU atstovas Artiomas Dechtiarenka sakė, kad Ukrainos žvalgybos tarnybos stebi padarinius. „Susidomėję stebime, kaip vienas iš (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino režimo simbolių ir vėl neatlaikė karinio krūvio“, – sakė jis.


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją